Moj profil

Mlečne - kukuruzne bublice

30
Mlečne - kukuruzne bublice

Prvi put sam čula za izraz bublice, od moje prijateljice Dalmatinke-divne Yaje. Svideo mi se odmah...Pitala sam se šta li to znači... A bublice su peciva. Ovo je recept  za odlične: kukuruzno-mlečne bublice...

Prvi put sam čula za izraz bublice, od moje prijateljice Dalmatinke-divne Yaje. Svideo mi se odmah...Pitala sam se šta li to znači... A bublice su peciva. Ovo je recept  za odlične: kukuruzno-mlečne bublice...

Sastojci

50 gr šećera
1 kašičica soli
1 kesica suvog kvasca
60 gr maslaca
150 ml mleka
mleko za premazivanje
brašno i ovsene pahulje za posipanje

Priprema

1.

Izmešati sve suve sastojke, pa na kraju dodati maslac i mleko. Umesiti testo. Ja sam to obavila mikserom/nastavcima za testo/. Pokriti ga prozirnom folijom i ostaviti, na toplom, da narasta pola sata.

2.

Iako je testo delovalo, pomalo, čudnjikavo, evo ga naraslo i to fine strukture...                                Premesiti ga. Testo je podatno, tj. lako je za mešnju, i što je važno-ne lepi se za radnu površinu.

3.

Podeliti ga na 4 dela, i pokriti vlažnom krpom. Opet odmaranje, nekih petnaestak minuta.

Oblikovati okrugle jufkice, i staviti ih u pleh obložen pek papirom/nemam sličicu/. I opet, pretpostavljate, odmaranje-jedno pola sata. A onda ih premazati mlekom, zarezati nožem na osmine, pa posuti brašnom i ovsenim pahuljicama. Dok ih reckate, premazujete i posipate, ugrejte rernu na 190-200 stepeni.

Nakon pečenja - nekih dvadesetak minuta, imaćete pred sobom divne mirisne bublice. Kada se malo prohlade, uživaćete i u njihovom ukusu.

Ja sam, malo izmenila količine, pa sam dobila 4 poveće bublice. Mogao bi se, komotno, napraviti i jedan veći hleb, ili puno malih bubličica.. A i u sastojcima se spominje kukuruzni krem-šta god to bilo...Evo i linka na original.

Recept je jako jednostavan. Ovde je, koliko vidim, najvažnije narastanje-i to nekoliko puta. Da skratim proceduru, ja sam /kao i obično/ testo zamesila uveče, pustila ga da naraste pola sata, premesila i stavila u frižider...Sutradan, kao da mi ga je neko poklonio. Dovršila sam započeto...

4.

još malo bublica...

  • Kukuruzna-peciva(2)
  • Corn flakes(1)
  • Pecivo(1)
  • Hleb(1)

18

A bulice obožavam, naročito slane.

Sanja, meni draga Sanja <3, drago mi je da si mi svratila, a nevažno je na čemu si...ps ja sam ti na svemu😉!

Vesna, lepo ti je ovo.... samo što više nisam na žitaricama. Ali mogu valjda da gledam i da se divim.😍

Ovako je ispalo drugima