Moj profil

Kolač sa pralinama

14
Kolač sa pralinama

Baš kao što piše u knjizi Dr. Oetkera – profinjeno….

Baš kao što piše u knjizi Dr. Oetkera – profinjeno….

Sastojci

Za posipanje
100 gr krokanta
Biskvit
Čokoladna krema
1 vrečica mousse au chocolat
100 ml mlijeka
Za ukrašavanje
malo šlaga
6 pralina

Priprema

1.

Obložit lim sa papirom za pećenje. Ravnomjerno posuti krokantom.

2.

Za biskvit, jaja pjenasto miksati na najvećoj brzini 1 min. Šećer i van. šećer pomiješati, zatim polako dodavati 1 min u smjesu od jaja. Sve zajedno izmiksati još 2 min.

3.

Brašno pomiješati sa praškom za pecivo, prosijati u smjesu od jaja pa kratko miješati na najmanjoj brzini. Dodati lješnjake. Tijesto uliti u lim preko krokanta i poravnati. Peći na 180 C oko 12 min.

4.

Pećen i još vruć biskvit odmah izvrnuti na čist papir za pećenje posut krist. šećerom. Papir koji se pekao premazati hladnom vodom i brzo ali pažljivo maknut sa biskvita. Kad se biskvit ohladi prerezati ga na pola okomito, te jednu polovicu sa krokantom gore prenjeti na pladanj. Na drugoj polovici biskvita izrezati 12 malih krugova (tako da svaki krug bude u sredini kocke kolača).

5.

Kremu napraviti po uputama na kutiji. U zdjelu za miksanje usut sastav vrečice, prelit sa mlijekom i sl. vrhnjem. Prvo 1 min miksati na najmanjoj brzini a onda još 3 min na najvećoj.

6.

Biskvit premazati sa kremom, na njega staviti onaj “izbušeni” dio, rupice napunit sa šlagom i ukrasit “poklopcima” od biskvita i pralinama.

7.

Pustit u frižideru da se ohladi nekoliko sati, te rezati na kocke.

Posluživanje

E ovako:

  • u original receptu se peće na onom velikom limu od pećnice, tako da biskvit dođe tanji i ispadne 24 kocke kolača, pošto sam ja pekla u manjem limu meni je ispalo samo 12 pa su ispale i deblje
  • također piše da idu 2 vrečice mousse au ch. na 500 ml slatkog vrhnja, ja sam stavila samo jednu, i još mi je skoro ostalo pola kreme od toga, i dodaju se nasjeckane praline u kremu (ja ih nisam imala doma dovoljno pa ih nisam stavila)
  • Praline(1)

6

Hvala :-)

Prekrasan recept!

Predivan je…!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Najava redovnog održavanja 04.12.2022 od 22-01h