Moj profil

Kiseli kupus

22

Sad nije vreme za kišeljenje kupusa, ali se troše preostale zalihe. Ove godine mi je bila treća sezona i bila je baš  "treća - sreća".

Sad nije vreme za kišeljenje kupusa, ali se troše preostale zalihe. Ove godine mi je bila treća sezona i bila je baš  "treća - sreća".

Sastojci

ren

Priprema

1.

Skinuti spoljne listove, izvaditi koren, oprati glavice i staviti ih da se ocede.

2.

U izdubljen koren sipati so i slagati ih u čisto bure. Truditi se da ostane što manje slobodnog mesta između glavica kupusa. Šupljine popunjavati očišćenom cveklom i renom. Bure poklopiti tako da ima vazduha.

3.

Nakon dva dana naliti usoljenom vodom, staviti mrežicu, prekriti je čistom krpom, pa staviti dasku da se kupus pritisne (ja stavljam staklene flaše napunjene vodom).

4.

Sa pretakanjem početi nakon 10-ak dana, a završiti kada se kupus ukiseli.

Posluživanje

Kada se kupus ukiseli imamo extra zdravu, ukusnu i jeftinu osnovu za razne obroke i isto tako zdrav i ukusan napitak (raso).

  • Maja-isprobano(1)
  • Kiseli kupus(1)

11

probaću i ja, ove jeseni... hvala 😁

Ja isto pravim  kiseli kupus kao i ti , jedino sto zadnjih  10 godina   stavljam  glavicu  crvenog kupusa umesto cvekla.   Ako se stavlja  vece kolicine  tad je mnogo bolje da se pretace, brze se ukiseli i je  ukusnii kupus

ukoliko ti bure ima slavinu, istočiš određenu količinu rasola, pa je ponovo vratiš u bure... ja to radim 10-ak dana posle  nalivanja kupusa, pa svaki 3-4 dan dok se kupus ne ukiseli

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)