Moj profil

Kesten kolač

109
Kesten kolač

Odličan jesenski kolač od kestena. Okusom identičan kesten pireu i zato kod djece ima prolaznu ocjenu. Može se raditi cijele godine sa kestenima iz zamrzivača.

Odličan jesenski kolač od kestena. Okusom identičan kesten pireu i zato kod djece ima prolaznu ocjenu. Može se raditi cijele godine sa kestenima iz zamrzivača.

Sastojci

12 dkg šećera
2 reda omekšane čokolade
1 dcl ulja
20 dkg kestena
oko 1 dcl miljeka i
1 žlica ruma za namočiti biskvit
fila
18 dkg maslaca
25 dkg kestena pasiranog
2 žlice ruma

Priprema

1.

Za biskvit:

Odvojitit blelanjke od žumanjaka i od bjelanjaka istuči snjeg.

Miksati žumanjke, šećer, van.šećer, da se zapjeni, dodati omekšalu čokoladu, ulje,pasirane kestene, žlicu brašna, i na kraju dodati snjeg od bjelanjka.

2.

Biskvit peći u dobro namašćenoj tepsiji 30x20 cm.

Kada je pečeno, navlažiti sa mljiekom i rumom.

3.

Za filu izmiksati omekšali maslac, šećer u orahu, dodati kestene i na kraju žlicu ruma. (ja stavim i 2)

4.

Ohlađeni biskvit namazati sa filom, razrezati ga uzduž i staviti jedan dio na drugi. (Onda ispadne biskvit, krema, biskvit, krema). Preliti sa čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Ja sam radila u kalupu za tortu od 24 cm, pa sam pekla biskvit koji sam razrezala na pola i mazala sa filom svaki dio, i nisam prelila čokoladnom glazurom zbog fondana, koji se lijepo slijepi sa gornjom kremom od kestena, pošto je maslac u njoj.

  • Kesten(3)
  • Kolaci-kesten(1)
  • Torte(1)
  • Chestnut(1)

10

Dobar kolac, punog i bogatog ukusa i sočan. Sugerisala bih samo da, ako vec preko kolaca ide glazura kao sto na kraju recepta piše, da se ista doda i u sastojke, ili da se napise da je ukrašavanje po želji, ali da to u sastojcima bude vidljivo.

Hvala cure!!

lepo izgleda 😉

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)