Moj profil

KAULSKI OBID TUTTO COMPLETO

9
KAULSKI OBID TUTTO COMPLETO

Bidni kaul (karfiol)– tako lip, ka ženskica, ka buket cvića da ga prozvaše cvjetačon - a tako zapostavjen. Ne voli ga se baš puno, svi ga skrivaju da zamantaju bidnu dicu i ostale mrziteje. Evo ustajen u obranu časti i digniteta dotičnog (il dotične - ovo niko neće rasputiti kojeg je spola, nekima muškog, nekima ženskog)!!!

Jedan dan druženja s njin (ili njon) stajaće vas malo para pa je prigodan u ovo vrime di se svaka cenca broji. Prigodan je i za vegetarijance. Za mesojupce pripremite dodatak kako van drago...

Bidni kaul (karfiol)– tako lip, ka ženskica, ka buket cvića da ga prozvaše cvjetačon - a tako zapostavjen. Ne voli ga se baš puno, svi ga skrivaju da zamantaju bidnu dicu i ostale mrziteje. Evo ustajen u obranu časti i digniteta dotičnog (il dotične - ovo niko neće rasputiti kojeg je spola, nekima muškog, nekima ženskog)!!!

Jedan dan druženja s njin (ili njon) stajaće vas malo para pa je prigodan u ovo vrime di se svaka cenca broji. Prigodan je i za vegetarijance. Za mesojupce pripremite dodatak kako van drago...

Sastojci

1 kaul (veličina zavisi od broja gladni usta)

Priprema

1.

SALATA ( ILI LEŠADA) OD KAULA


Kad ste zauzeli odlučan stav da svoje mile i drage više ne obadajete po pitanja jese voli il ne voli kaul (ima da kusaju il nek sebi prave ča oće) sve ča van još triba je malo kumpira. (Zanemarite one moje live stabjike od blitve – znate vi mene da ja ništa ne bacan, ostalo mi od dana kad se jila blitva s nečin, sad se ne sićan s čime, mislila san ja to pohati, pa san samo malo u vrilu vodu obarila, par sekundica, al mi se nije dalo pohat i sad san iskoristila, šteta bacit, jel tako. Eto san van mukte dala ideju kako morete te stabjike sve iskoristit.) Ja tu niman ča puno filozofirat kako ćete daje kuvat, to se lipo vidi sa slike, pari slikovnica za nepismene i dicu. Jese triba napominjat da vodu osolite?! Odma usput ćirnite 2. i 3. točku jer tamo piše nešta ča ovdi morate vodit računa. Samo da napomenen važno – NE BACAJTE STABJIKU KAULA, ogulite je i ubacite prvo u vodu. Normalno da NEĆETE BACITI LISTOVE jer je tu svo zdravje. Poslin samo izvadite zelene, listove, kumpire i cvitove kaula iz vode, ne bacajte vodu jerbo ide nastavak. Začinite kako oćete – ako ćete na salatu, onda dodajte malo luka (češnjaka) ako volite, uja i kvasinu. Ako ćete lešadu, kvasinu ne mećite.

Ovdi van je očiti primjer neskrivanja kaula. Samo za junačine i kaulojupce!

2.

ZAPEČENI KAUL


U vrime dok se kuva lešada iz 1. točke, ubacite najlipje cvitove, ne baš sitne, u vrilu vodu, povrj oni listova, neka se malo prokuvaju. Onda i izvadite. Za to vrime zamutite jaja, sritna bi bilo najboje, i vrhnje za kuvanje su pinku soli. One cvitove stavite u niku škrovadu di ćete i peć, najlipje dolazi do izražaja u vatrostalnoj (ja nisan jerbo niman tako malu, a mislin da ni nisan vidila tolišnu, za dvi osobe), koju ste prije pinku poujili. Normalno da ćete cvitove kaula još malo dosolit jerbo vodu niste (vajda) puno solili.(Opet ponavjan, ne mećite priviše soli, lako dodat, teško oduzet!). Turnite u pećnicu, pecite dok ne počne žutit, onda naribajte niki sir i još mrvu zapecite da bude onako zlatno.

U ovoj točki kaul smo malo zakamuflirali, ne previše. Za osrednje junačine, za prve korake u jubavi spram jadnička kaula.

3.

JUVA OD KAULA


Na kraju svi oduzimanja vama mora ništa i priostat u onoj vodi. Malo cvitića od kaula, kumpira i listovi od kaula. Da, da, listovi o-ba-ve-zno! Listovi daju i pinku boje inače anemičnoj juvi. (Eto ga na, možebit van zato slabo jidu, fali malo radosti...Kad sebe opiturate - jeste lipše? Kad stan opiturate u vesele boje – jel lipši? Ja san npr. ka luda ako se ne šareni...) Opet zanemarite ono livo na sl.br.1 – to je meni moj puž doša u inšpekciju kvalitete kaula, ono jel ekološki il nije – reka je da je eko stonasto. Isto tako zanemarite livo na 2. slici – to se kuva amarant za niku od moji slatki mučkalica u čaši. (Ispada stalno da zanemarite sve livo...en ti malega miša, ovo more ispast da ja agitiran za nike strane... nije judi, to se babi snilo ča jon je milo ako mislite da ja mislin kako se njoj snilo!)

Sad sve to izmiksajte kako znate, ja iman svoj sveti štapni mikser, ne moran prat ijadu aparata, sve u istoj teći se zbiva. Dodajte vrhnja po voji, ja san dodala jogurta da bude lagnja verzija (i samo pinkicu pravega uja da ovi moj zna da je to ka dalmatinska verzija inače bi me k vragu da), već san prikrdašila u onon zapečenon obliku iz 2. točke.

E ovo je verzija za kukavice sinje, te dicu i muževe neznalice. (Ne znaju ča i snašlo, samo kusaju i viču – mmmm. Pssst, mučite ka i ja! Ovo su samo naše tajne...)

Posluživanje

Jeste vidli, iz jednega lonca tri vrste ispadoše!

(Ne budite sitničavi za onu škrovadu, pa morate u nečen stavit na stol...i oni pjat za salatu il lešadu. Kad meni nije teško prat suđe na ruke, neće ni vama na makinju, znan da imate, stonasto, koja šuša nima danas to...)

  • CVJETAČA(2)
  • Kaul(1)
  • Karfiol(1)

8

ja volim dvije stvari od karfiola, salatu s češnjakom u kojoj mora biti kuhan al dente pa još malo manje 🙂  i juhu.. ostalo tako .. tako ... 

Recept za kaulski obid je prva liga!Jako često sam pripremala karfiol u periodu dok je sin bio vegetarijanac, pa postali i mi uz njega. Pohalo ga se, pa krem juha, karfiol na čušpajz, lešo pa preliven s vrhnjem i ribanim sirom, skupa s brokulom i šenonom u vatrostalnoj posudi...bio je često na meniju. Nije lako spremati čistu vegeterijansku hranu...ponestane ideja, a potrošiš puno vremena za svaki obrok.Soja, tofu, karfiol i kelj dojadili najprije onome tko je započeo; sin odustao od čistog vegetarijanstva, ali ostali smo većinom na povrću tjeseninama, ribi i bijelom mesu.No karfiol se prestao često pripremati i ovo mi je podsjetnik na karfiolski period.Jedino što mi smeta kod karfiola je miris 🙄 dok se kuha, a najbolji je bio pohani.😁

A ako je baš,baš velika glavica pa ima puno cvetova onda deo ispohovati pa eto malih loptica,još ako se preliju kiselom pavlakom,mmm a onda od dela napravim pudig od karfiola,pa eto ge cele nedelje nešto novo na stolu a stalno onaj isti karfiol.Da muškarčina,TAJ karfiol,pa čik reci da ne voliš.

Ja imam sreću da su deca otišla,pa se nemam s kim svađati i objašnjavati kako je to zdravo i kako bi sirota deca u Africi sve dali da imaju šta da jedu,a moj siroti čovek jede sve što se pred njega iznese.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Još recepata za ovo jelo

Karnabahar graten/turska gratinirana cvjetača
Mucika

Karnabahar graten/turska gratinirana cvjetača