Moj profil

Gumpaste ukras – Belle iz Beauty and the Beast

33
Gumpaste ukras – Belle iz Beauty and the Beast

Uputstvo za izradu ukrasa. Ono sto je novo kod ove figurice je korpica, to da stoji tako da se vide tanke noge, i uzak strukic.

Uputstvo za izradu ukrasa. Ono sto je novo kod ove figurice je korpica, to da stoji tako da se vide tanke noge, i uzak strukic.

Sastojci

1 1/4 debela cvecarska zica (# 18)
3-4 cackalice
1 cake spacer od stiropora (za postolje)
gumpaste (bela, zuta, zelena, plava, smedja, i boje breskve)
roze boja u prahu
smedja i bela cvecarska traka
gumpaste lepak
bela, smedja, crna i roze tecna ili gel boja

Priprema

1.

Postolje presvuci zelenom gumpaste.

2.

Za korpicu, pomesati malo smedje, bele i zute da se boje dobro spoje. Oblikovati korpicu, i za drsku utaknuti cvecarsku zicu omotanu smedjom cvecarskom trakom. Ostaviti da se osusi.

3.

Za figuricu, pomesati belu gumpaste igumpaste boje breskve. Oblikovati posebno trup (donju polovinu) i noge, i u noge utaknuti deblju cvecarsku zicu tako da deo zice viri (to ce se utaknuti u postolje), saviti stopala, nalepiti smedje cipele i podbociti sa malo zguzvane plasticne folije. Prosusiti na sundjeru ili zguzvanoj plasticnoj foliji da se ne bi spljostilo. Utaknite 1-2 cackalice na vrh koje ce sluziti za spajanje sa gornjim delom tela.

4.

Oblikovati glavu, gornji deo tela i ruke. U ruke pri vrhu utaknuti malo cvecarske zice za spajanje sa trupom, a u glavu i donji deo po cackalicu za ekstra support. Za kosu, nalepiti skalp od smedje gumpaste i onda oblikovati frizuru. Rep i plavu masnu napravite posebno i nalepite. Susite gornji deo tela takodje na savijenoj plasticnoj foliji.

5.

Kad su se noge prosusile, utaknite zice u postolje i postavite ih uspravno. POdbocite zguzvanom aluminijumskom folijom (cvrsci support i brze se susi od plasticne) i ostavite da se jos prosusi. Zatim isecite suknju od plave gumpaste i nalepite, pa onda dodajte belu kecelju.

6.

Posebno obucite gornji deo figurice (bela kosulja i plava haljina). Nacrtajte lice, prvo belom bojom ispunite oci i pustite da se osusi, zatim smedja boja cetkica #1 za obrve, okvir oka smedja boja +cetkica #00, trepavice crna boja +cetkica #0. Okruglom mekanom cetkicom #2 nanesite roze boju u prahu na obraze. Za usne, cetkica #0 ili #1, roze tecna boja. Za unutrasnjost oka, iscrtajte krug (malo spljosten gde je kapak) smedjom bojom, zenicu crnom i zatim dodajte tckicu bele boje. Ostavite da se osusi da ne bi razmazali lice kad spajate figuricu.

7.

Ako hocete da ima jako uzak struk kao na slici, ne koristite gumpaste lepak za spajanje, samo utaknite cackalice i oko struka omotajte belom cvecarskom trakom. Pozadi nalepite belu masnu od kecelje, i an ruku koja je osusena u savijenom polozaju okacite korpicu, i Belle je gotova

  • Dekoracije(3)
  • Alek(2)
  • Bajka(2)
  • Ukrasi(1)
  • Dekoracije-fondana(1)
  • UPUTE(1)

3

Ovo su predragocjeni savjeti,hvala ti na njima!

  1. Kako e krasna ubava, kako vistinska.

Preslatka je, vec je zamisljam na polici pored svih tvojih kracija…!:)))

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)