Moj profil

DŽEM OD DOMAĆIH JAGODA

33
DŽEM OD DOMAĆIH JAGODA

jagode... savršen džem s malo šećera...brzo i jednostavno za kuhanje 10-15min ...

jagode... savršen džem s malo šećera...brzo i jednostavno za kuhanje 10-15min ...

Sastojci

10 kg domaćih jagoda
5 većih limuna
3-4kg šećera
5 džemfixa 2:1

Priprema

1.

oprati i očistiti jagode od peteljki i narezati ih u lonac u kojm ćete kuhati džem,kad prekrijete dno s jagodama željene veličine ja sam manje na pola rezala veće na četvrtinu posipate obilno šećerom i onda sljedeći sloj prekrijete prvi posipate šećerom dok sve ne posložite pustite preko noći na hladnom da odstoji..

2.

drugi dan staviti lonac s jagodama na štednjak i pustiti da jagode zakipe...u međuvremenu iscijediti 5 limuna i sok ubaciti u lonac..povremeno promješati ali lagano..

3.

kada jagode zavriju pustiti 10-15min da se kuha nakon toga isprobati koliko vamje sladak okus ja sam još dodala oko 1kg a 2 kg sam potrošila dan prije i dodat 5 vanili šećera i još 2-3 min kuhat dok se šećer ne otopi na kraju dodat oko 5 džemfixa kuhat 3min ..

4.

..skinut s vatre i u vruće sterilizirane staklenke punit vrući džem,zatvoriti i pustiti da se ohladi i to je to savršen je :)

5.

p.S :možete radit na manju količinu i jagode još možete usitniti na blender ili štapni mikser kako ko voli :) poanta je da se ne kuha dugo i šećer ide na kraju da jagode zadržesvoju prirodnu slatkoću zato je ovj džem savršen

  • Jagode(3)
  • Zimnica(2)
  • Zimnica-blaga(1)
  • PEKMEZ(1)
  • Domaci-dzem(1)
  • Dzem-od-jagoda(1)

2

HEH hvala ti to je ovako aranžirano za najbliže za poklonit 🤢

Dem je sigurno fini,al ja ti zavidim na tako lijepim staklenkama.❤️

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)