Moj profil

Domaći juice

12
Domaći juice

recept koji me podsjeća na vrijeme rata, jer nismo imali ni struje, ni trajekti nisu vozili, ali je mama radila ovaj sok.

recept koji me podsjeća na vrijeme rata, jer nismo imali ni struje, ni trajekti nisu vozili, ali je mama radila ovaj sok.

Sastojci

pića
1kg neprskanih limuna
1,5 kg šećera
1 šaka soli
60g limuntusa (tri kesice po 20g)

Priprema

1.

PRVI DAN: oprane limune staviti u 1l vode i dodati šaku soli. Ostaviti 1 dan uz povremeno miješanje.

2.

DRUGI DAN: Limune operemo, isječemo i jednom dijelu ili svima ogulimo koru. Dodamo 1 l vode i limuntus. Ostaviti jedan dan uz miješanje.

3.

TREĆI DAN: U smjesu limuna i limuntusa dodati 1, 5 kg šećera i to sve kuhati dok se ne raskuha na laganoj vatri, dok korica ne postane mekana.

4.

Procijediti tekućinu, a ostalo samliti u mikseru i vratiti nazad.

5.

U sirup dodati 8l vode i promješati.

6.

Puniti u boce i pustiti jedan dan da počiva.

Posluživanje

Inače je ovo recept za naranče i onda ide 1kg šećera. Ali pošto je limun ljut ja ogulim onu žutu koru više od polovice limuna i izvadim koštice.

  • Sok(2)
  • Sok-djus(1)
  • Drinky(1)

3

Super, ja sad imam dosta limuna pa da ih iskoristim. A volila bi probati napraviti i sirup pa molim za receptić?

I ja sam nekad radila od limuna, slično tom, ali sok za razvodnjavanje!!!Super recept!!!:)))Meni je u to vrijeme riža došla do grla, mislila sam da će mi se oči nakositi))))::lol::

Uh, draga, ne pominji rat, odmah se smrznem! Ja sam prestala da jedem sve kolace koji imaju mleko u prahu, zgadilo mi se jer nam je tad mama pravila neke rafaelo kuglice do besvesti, a mleko u prahu se dobijalo kao humanitarna pomoc, pa se trpalo u sve kolace…Ovakav sok slican sam pila pre neki dan u komsiluku, i bas sam pomislila da bih mogla da ga pravim, svakako je zdraviji od silnih coca-cola i fanti :)

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Još recepata za ovo jelo

Boza
Pavloska

Boza