Moj profil

Chocolate peanut butter cups

80 minuta
85
Chocolate peanut butter cups

Ovo je recept za sve one koji ne razbijaju glavu dijetama.. U ovim malim čašicama nema baš ništa dijetalno, ali zato ima 100% božanstvene kombinacije čokolade i kikiriki maslaca..

Ovo je recept za sve one koji ne razbijaju glavu dijetama.. U ovim malim čašicama nema baš ništa dijetalno, ali zato ima 100% božanstvene kombinacije čokolade i kikiriki maslaca..

Sastojci

za
cca 300g čokolade (za topljenje)
Kikiriki maslac punjenje
3-4 petit beurre keksa (za teksturu)
1 žlica maslaca
2 šake kikirikija (prženog)

Priprema

1.

Kikiriki obrisati od pretjerane soli i zajedno s ostalim sastojcima (šećer, maslac, keksi) dobro usitniti i sjediniti štapnim mikserom. Neka vas ne brine što ne možete dobiti potpuno glatku smjesu. Dapače, pomalo grudasta smjesa s ostatkom komadića keksa i kikirikija biti će puno ukusnija unutar čokolade.

2.

Kada dovoljno dobro sjedinite i usitnite smjestu, posložite ju u traku na prozirnu foliju i zarolajte u "kobasu". Stavite "kobasu" u zamrzivač na pola sata da se stvrdne, jer će vam kasnije s njom biti lakše rukovati i puniti čokoladne čašice.

3.

Rastopite čokoladu (temperirate- bez dodavanja margarina, ulja, mlijeka), te njome premazujte čašice koje koristite. Premazane čašice stavite u zamrzivač za 15min da se čokolada stisne.

4.

Čašice punite šnitama peanut butter "kobase", te ih zatim zalijte rastopljenom čokoladom do vrha čašice.

5.

Nakon što su sve čašice završene, vratite ih u zamrzivač da se čokolada stisne.

6.

Gotove punjene praline možete omotati folijom i pokloniti, ili ostaviti bez omotača i koristiti ih takve.

  • Praline(5)
  • Peanut-butter(2)
  • Kikiriki(2)
  • Sitni kolači(2)
  • Kuglice(1)
  • Slava(1)
  • Cokoladne-casice(1)
  • Kikiriki-putar(1)
  • Kolači(1)

11

hvala!!! uvijek žicam nekoga tko ode van hrvatske da mi potraži reese's pbc, nadam se da je ovo jako slično pa da više ne gnjavim ljude 🙂

aaaaaaaaaaaa! ovo moze i posno 😁 jupi!!! svidja mi se receptko 😁 isprobavam ga obavezno!! 🙂

hvala! 😉

Čak nema potrebe za mazuckanjem kalupića, samo se nalije malo čokolade, do pola stvrdne, stavi kuglica od kikirikija, potom se uspe ostatak čokolade, ohladi i to je to..ipak je mrvicu jednostavnije 😉

Ovako je ispalo drugima