Moj profil

Burek od gotovih kora, kao iz pekare

78
Burek od gotovih kora, kao iz pekare

Burek od gotovih kora za pite i savijaće.... Nakon par pitanja, malo komentara i malo špijunaže u pekari, burek ispao super. 

Burek od gotovih kora za pite i savijaće.... Nakon par pitanja, malo komentara i malo špijunaže u pekari, burek ispao super. 

Sastojci

500 g kora za pite i savijače
400-500 g svježeg kravljeg sira
200 ml. mlake vode
150 ml. ulja

Priprema

1.

Pripremite sve potrebno: Sir osolite i pomiješajte,...ako vam je sir pretvrd, umiješajte u njega oko 1/2 dcl  vode.  U lončiču pomiješajte vodu i ulje i to posolite,... prije svakog špricanja listova preljev treba promiješati.  Listove  (12-13 kom) podijelite na 5 djelova, sir podijelite u 4 dijela. Stime da za početak i za završetak bureka trebaju po dva lista.  

2.

Lim za pečenje bureka omjera 30 cm. namažite uljem. Položite dva lista tako da im krajevi vise van lima, preliv od vode i ulja promiješajte te poškropite po drugom listu, na to stavite jednu četvrtinu sira,...na sir stavite tri lista,...stime da svaki list gužvate kako bi stao u lim.

3.

Po trečem listu opet poškropite sa promiješanim preljevom, te po tome staviti drugu četvrtinu sira i tako dok ne potrošite sve sastojke.   

4.

Za  kraj stavite dva lista,..poškropite sa promješanim preljevom, preko toga savijte krajeve  prva dva lista koja su bila van lima, te stavite u pećnicu.

5.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 min. ili dok ne dobije lijepu boju. Kad je pečeno preokrenite na tacnu i izrežite na četiri dijela.

  • Burek(4)
  • Pite-slane(1)
  • Gibanici(1)
  • Piesstr-is(1)
  • Savijače(1)
  • Piesstr(1)
  • Domaci-burek-od-sira(1)

16

Hvala draga   na prekrasnim sličicama 👍 Kiss!👋

Hvala ti draga Bclijkana povjerenju i na preporuci,..drago mi je da si zadovoljna 👋

Isprobala, sve preporuke 🙂

Ovako je ispalo drugima