Moj profil

Štrudla s višnjama

36

.

.

Sastojci

Tijesto
60 dag brašna
5 dag šećera
15 dag margarina
250 ml mlijeka
Nadjev
1 staklenka kompota od višanja (slatkog)
6 žlica šećera

Priprema

1.

Brašno staviti u posudu u kojoj ćete mijestiti tijesto. Dodati kvasac, šećer, vanilin šećer pa izmiješati sastojke. Zatim dodati jaja i toplo mlijeko u kojem ste otopili margarin. Zamijesiti tijesto pa staviti na toplo da udvostruči volumen.

2.

Tijesto podijeliti na dva dijela. Najprije razvaljati jedan dio na debljinu nešto malo manju od 1 cm. Premazati polovicom nadjeva i urolati obe duže strane prema sredini. Štrudle bi bilo najbolje peći u pravokutnom kalupu, da ne idu u širinu već u visinu. Ja sam ih pekla u kalupu 15x25 cm obloženom papirom za pečenje. Isto uraditi i s drugim dijelom tijesta. Ostaviti 20 min na toplom mijestu. Ispeći. Još vruće štrudle posuti šećerom u prahu.

3.

Za nadjev najprije ocijediti višnje iz kompota. Sok kompota sačuvati i izmjeriti. Treba biti 6 dl tekućine. Ako nemate, dodati vode toliko da dobijete 6 dl tekućine. U tekućinu dodati šećer, vanilin šećer i prašak za puding, izmiješati i satviti na vatru. Kuhati dok se ne zgusne pa u još vruće dodati višnje. Miješati povremeno dok se nadjev ne ohladi. Hladnim nadjevom premazati tijesto i zarolati.

Posluživanje

  • Višnje(2)
  • Štrudla(1)
  • Strudla-sa-visnjama(1)

5

Kakvi lepi brci!

Bas si je lepo skockala.Odlicno izgleda!

Hvala!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)