Moj profil

ŠUMSKI ŠNICLIN - ALA JA :-))

45 minuta
28

Vjerujem kako ovo i nije neko novo jelo, odnosno da je svak od Vas već vidio nešto slično...no ovaj je recept ipak malčice drugačiji...zašto ? zato što je rađen sa puno ljubavi - a bez tog glavnog sastojka svakog od mojih recepata - to ne bi bilo - to :-)) ne mislite li i Vi tako ? :-) 

Vjerujem kako ovo i nije neko novo jelo, odnosno da je svak od Vas već vidio nešto slično...no ovaj je recept ipak malčice drugačiji...zašto ? zato što je rađen sa puno ljubavi - a bez tog glavnog sastojka svakog od mojih recepata - to ne bi bilo - to :-)) ne mislite li i Vi tako ? :-) 

Sastojci

za
šniclini

Priprema

1.

ŠUMSKI ŠNICLIN ALA JA  – za jednu osobu

-         1 jaje = 5 dkg (zato svega u istoj mjeri, dakle po 5 dkg) – to je mjerilo
ŠNICLA – PO VAŠEM IZBORU

-         5 dkg sira sitno nasjeckano

-         5 dkg salame sitno nasjeckano

-         5 dkg otpad – meso, šunka, slanina ili ako vam je ostalo od vikenda mesovlja koje se nije pojelo...

-         1 svježe jaje
   ½ vrhnja
- 5  dkg kiselog krastavca
malo peršina nasjeckanog
češnjak – bijeli luk
senf
biber i jedna velika šaka ljubavi 

Umak ZA CCA 6 ŠNICLA
glavica  luka
10-15-tak šampinjona srednje veličine ( to je za cca 6 odrezaka )
žlica gustin brašna
1 slatko vrhnje
1-2 češnja češnjaka
Biber i začini po želji, sol u svakom slučaju

-         Posluživanje
10 dkg sitno narezane šunke ( stvarno jako sitno)
peršina isto nasitno nasjeckanog

Priprema:

5 dkg šunke ili slanine sitno nasjeckano popržiti na malo ulja. Izvaditi u jednu posudicu. Na preostalom ulju popržiti bijeli luk (4-5 kom) i peršin. Kasnije  vratiti tu slaninu i promiješati. Kada se ohladi sve zajedno promiješati (sa jajem, vrhnjem, sirom i kiselim krastavčićima narezanih na sitne mini kockice, ostatkom mesnog otpada).

Filati u šniclu koju smo prije toga istukli–znači stanjili i premazali sa malo senfa : 1-2 žlica smjese i zarolati čvrsto kao sarmu, zatim šniclu staviti na lisnato tijesto koje smo razvaljali na tanko – veličinu za jednu šniclu odredite sami od oka – budući ne znam kako ćete velike šnicle imati – praviti – uglavnom, šnicla napunjena i zarolana mora biti omotana lisnatim tijestom dva puta. Vaš izbor je – da li ćete šnicle peči u pećnici ili ćete ih pržiti u vrućem ulju ili masti ...
Umak:

Jednu glavicu  luka  dinstati , dodati narezuckane listiće šampinjona, malo bijelog luka , kad šampinjoni puste svoj sok zaliti sa kaltusom od vrhnja i gustina sa začinima po vašoj želji. Bitno je da je umak bijeli odnosno svijetli da bi se dobio lijep kontrast kod posluživanja gotovog šniclina.

Posluživanje

Kad je sve gotovo servirati šniclu na tanjur, pored staviti žlicu – dvije umaka od šampinjona i zatim umak posipati sa sitno narezanom šunkom i peršinom ... u slast.

  • Za-isprobavanje(1)
  • TELETINA(1)

7

kak fino

kaj? sve to danas stižeš ? a bude bilo još...samo me strah da to ne bude atentat na nečiju - dobru liniju 😁

Viđeno, pročitano, pripremljeno, smazano... koji gušti! Ima li još?

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)