Moj profil

Hello Kitty torta

248

Pošto me je nekoliko naših prijateljica pitalo "kako"? Samo za njih i sve vas koje to zanima, Kitti torta sa slikama i opisom izrade :)

Pošto me je nekoliko naših prijateljica pitalo "kako"? Samo za njih i sve vas koje to zanima, Kitti torta sa slikama i opisom izrade :)

Sastojci

2 kore za tortu 40x33
fil za tortu
buter krem
2 kg fondan
royal icing
suhi keks (plazma ...)
providna folija
stapici za separator(drveni deblji ili za roštilj...)
kartonska tacna za separator
okrugla posuda

Priprema

1.

Za ovu priliku ja sam pravila Milka tortu. Ispeći kore u četvrtastom plehu, kod mene 40x33, isjeći krugove za tijelo donja kora 22 a ostale sam smanjivala da bih dobila oblik tijela, 6 korica. Za glavu sam iskruživala krugove pomocu tacne za kafu, 4 korice, 2 manja, jedan malo veci i jos jedan srednji.

Filovati prvo glavu: okruglu posudu sam obložila folijom, zatim keks mixom ( ostatke kora+plazma keks+ po 2 kašike od svakog fila) Na to kora, fil, kora, fil...zavrsiti korom, oblikovati keksom glavu, zamotati u foliju, okenuti sve skupa u posudi ostaviti na hladjenje. Tijelo filovati istim redom kao i glavu ali odmah na tacni na kojoj ce biti torta, sve oblikovati keksom, da lici na tijelo, premazati buter kremom i ostaviti na hladjenje.

2.

Dok se torte hlade (najbolje preko noći) Oblikovati ruke noge, njuškicu...od fondana.

Ja sam razvukla bijeli fondan pa na njega stavila tamno roze i sve skupa razvukla, ali u principu može i samo roze fondan, prebaciti preko tijela, izravnati, u tom momentu odrediti koja ce biti prednja strana i na nju obratiti posebnu pažnju, mora biti ravnija..izrezati viškove i očistiti od šećera. Zamijesiti svjetlije roze fondan, razvući ali ga ostaviti malo debljeg, gornji dio torte malo namazati vodom ali ne naprijed, prebaciti fondan, makazama odsjeći višak, oblikovati suknjicu a rukama oblikovati faltnice. Postaviti nožice, ja sam ih pričvrstila čačkalicama i malo premazala vodom.

3.

Na prednjoj strani nacrtati izrez za haljinicu, isjeći ga, ocistiti ostatke šećera i popraviti rez.. Postaviti ruke, ja sam opet koristila čačkalice i mazala vodom. Pripremiti royal icing, ja sam koristila nastavak br 3, oblikovati perlice, oko izreza na haljinici i oko ruku i oko cijele haljine. Royal mora biti čvršći da se ne razlijeva i voditi računa da se perlice dodiruju, da ne bi odpadale kasnije. Perlice će vjerovatno imati mali rog, koji se popravi vlažnom četkicom.

Sad dolazi na red separator! Ja sam koristila wiltonove štapiće, ali mogu i oni duži štapići za roštilj. Jedan ostaje duži za glavu a dva manja da drže težinu glave. Kartonsku tacnu za tortu, onu tanju sam isjekla na 2 jednaka dijela, zalijepila sam ih royal icingom, onu sjajnu stranu sam ostavila gore, probušila i stavila na naveći stapić, royal icingom sam ga zalijepila za tijelo.

4.

Kad je tijelo potpuno gotovo, izvaditi iz frižidera glavu, prebaciti je na tacnu, premazati buter kremom, ostaviti na hladjenje, tek toliko da se maslac stegne. Za to vrijeme postaviti cvjetiće i ukrase na tijelo. Glavu obložiti bijelim fondanom, vratiti je u onu istu posudu obloženu novom folijom, premazati buter kremom, vratiti krajeve, dobro je zamotati ali voditi računa da nema mnogo fondana, jer stvore se faltne...kao kod mene... isjeci višak, malo zalijepiti vodom, ponovo vratiti na tacnu i opet u friz.Za to vrijeme napraviti uši. Sad opet onaj separator premazati sa royal icingom, namjestiti glavu i zalijepiti je na tijelo. Postaviti uši, njuškicu, brkove, cvijet. Ja sam oko cijele glave jos jednom nanijela malo royal icinga, da popunim rupice i neravnine, na to sam polijepila cvjetiće, da se što manje vide nepravilnosti.

Posluživanje

I to je to...u principu je mnogo teže napisati nego uraditi!!!

  • Dekoracija(6)
  • Dekoracije(5)
  • Torta-hello-kitty(2)
  • Torte(2)
  • Torta(2)
  • Djecje-torte(2)
  • 1dekorisanje(1)
  • Dekoracija-slastica(1)
  • Torte-hello-kitty(1)

84

Savršeno!!! Bez teksta sam :-)

bez riječi... prelijepa torta, odličan vodič kroz izradu i prvom prilikom ću se baciti na posao... ako ništa drugo, za svoj gušt 😁

Ova slika me je dovela do tvog profila !!!!!!!!! Odusevila sam se prelepim dekoracijama 😍

Ovako je ispalo drugima