Moj profil

BUĆNICA

120 minuta
59

Klasični zagorski specijalitet stvarno izvanredan kao glavno jelo, predjelo ili desert,a danas ispeći bućnicu nije apsolutni nikakav problem, pa probajte …..

Klasični zagorski specijalitet stvarno izvanredan kao glavno jelo, predjelo ili desert,a danas ispeći bućnicu nije apsolutni nikakav problem, pa probajte …..

Sastojci

za
Kom. 1 Paket kora za savijaće
Kg. 1 Buće
Žlice 2-3 Soli
Kom. 4 Jaja
Dkg. cca 10 Putra

Priprema

1.

Buće dobro posoliti i pustiti sat-sat i pol da se ocjedi, a zatim ih dobro rukama iscjediti. Jaja razmutiti, te u njih dodati buće, sir i vrhnje, te probati dali je fila dovoljno slana, pa ako treba malo dosoliti. Putar rastopiti, a prije toga namazati pleh za pečenje. Zatim uzeti jedan list tjesta, namazati da lagano putrom, pa na njega drugi i ponovo namazati putrom, a ja stavim još polovicu tjesta, pa na njega stavim filu, umotam i stavim u protvan. Tako sa svih pet struca, jer toliko se dobije od predviđenog materijala. Zatim staviti u pleh i sve struce jos premazati putrom, te u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva peci cca 40-50 minuta ovisi o jačini pećnice.

Posluživanje

Slika je od bucnice samo za suprugu i mene,a sa ovom smjesom se ispuni pleh iz pećnica sa pet struca bućnice. Ja je volim malo više reš pečenu,a vi je pecite prema vašem ukusu. Dobar tek.

  • Bučnica(3)
  • Kore-bundeva(1)
  • Bundeva(1)
  • Štrukli(1)
  • Pies(1)

12

Nemoraš metati u omiljene, ja ti bum ispekel kad god dođem u London ili kad vi navratite u Zagreb.Puse i pozdravi 😍🤗👋

Odlicna je ,upravo se pece....

Ispekla sam je po prvi put, čini mi se da je ispala preslana, ali sočna je za jesti. I tijesto mi je ispalo malo tvrđe s vanjske strane, a nisam je previše zapekla. Pokušat ću ponovno s manje soli i s više masnoće :-)