Moj profil

Musaka od jabuka!!

50 minuta
13

Imam jednu prijateljicu tamo daleko ,daleko,a nosim je u srcu i onda mi je blizu,ovaj receptic je posvece Njoj *drgoj mojojCool88**

Imam jednu prijateljicu tamo daleko ,daleko,a nosim je u srcu i onda mi je blizu,ovaj receptic je posvece Njoj *drgoj mojojCool88**

Sastojci

potrebno je
3 zlice secera
2jaja
220g mrvica(prezla)
1,5ulja maslac za pomazivanje
za nadjev
1 vrecica vanilin secera
po zelji rum i cimet
za preljev
2dcl slatkog vrhnja ili mlijeka
1 vrecica vanilin secera

Priprema

1.

Ogulite jabuke i izrezite na kolutove debljine oko 1cm pospite ih malo secerom i nakapajte limunovim sokom i pustite da malo ostoje, zatim ih umocite u umuceno jaje i pospite prezlama ,przite ih u vrucem ulju, pecene izvadite na papir da se upije visak masnoce.

2.

Nadjev pripremite tako da zakuhate mlijeko maknite sa vatre i umjesajte orahe i grozdje i vanilin secer(po zelji mozete dodati i malo ruma ili cimeta),sve dobro promjesajte ohladite malo.

3.

Nakon toga u podmazanu tepsiju redajte red jabuka pa red nadjeva pa red jabuka pa red nadjeva ,jabuke moraju biti u posljednjem sloju.

4.

Preko poslastice prelijte masu od umucenog zumanjka secera i vrhnja(ili mlijeka) pecite oko25min u zagrijanoj pecnici na 200°c

5.

PECENU-poslasticu ohladite i istresite na tacnu pospite sa secerom u prahu koji ste zamirisali sa vanilin secerom

Posluživanje

Ova poslastca ce jako dobro ici uz dobru kvicu ili caj u ove prohladne dane,miris jabuka ce vam donijeti dasak kasne jeseni,i sjecanje na dane djetinjsva !!

8

Divna si Stefice isto kao i recept!!!!

Prekrasan recept, lijepa posveta.

Evo meeeeeeee/ Hvala ti draga Stefice, bas si me iznenadila… Hvala ti Slavo sto mi “prstom pokaza” jel bi ja ovaj divan recept mozda i propustila… Ovo cu morati da napravim samo zbog tebe Stefice….Sad jos samo da ufotkamo i eto kompletno!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)