Moj profil

Chili con carne

90 minuta
505

Jeste li za nešto pakleno ljuto??? ...na pravom ste mjestu! ;)) Tema: Mexico!! Žari i pali u ove zimske dane uz fine i krušne kukuruzne tortiljice!

Jeste li za nešto pakleno ljuto??? ...na pravom ste mjestu! ;)) Tema: Mexico!! Žari i pali u ove zimske dane uz fine i krušne kukuruzne tortiljice!

Sastojci

za
Chili con carne
1 konzerva od 800g rajčica pelata
1 konzerva od 800g crvenog meksičkog graha
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
7-8 malih suhih ljutih papričica (peperoncini)
chili paprika u prahu
Kotanyi mješavina začina ‘Mexico grill’
Kukuruzne mini-tortillas
2 šalice brašna (miješano kukuruzno i obično=1:1)
1 velika žlica margarina
pola vrećice praška za pecivo
pola žličice soli

Priprema

1.

Mini-Tortillas de maíz:
Od sastojaka zamijesiti tijesto i podijeliti u 10 manjih loptica i ostaviti pokriveno suhom kuhinjskom krpom da počiva 15ak minuta. Zatim razvaljati loptice u male tortilje promjera 10ak centimatara da bi bile malo krušnije . Peći na dobro zagrijanoj tavi (BEZ ULJA) kratko s obje strane da dobiju smeđe mrljice. Tortilje odlagati jednu na drugu zamotane u suhu kuhinjsku krpu.

Chili con carne:
1.

Za početak, češnjak i luk sitno nasjeckati, a papriku narezati na trakice. Pelate nasjeckati i sačuvati sok iz konzerve. U posudici izmiješati 4 žličice soli, 4 žličice chili paprike i 4 žličice Mexico Grill mješavine (postepeno ćemo dočinjavati jelo dok se priprema). Luk i češnjak staviti dinstati na tavu na malo ulja. Kada porumeni, natrgati mljeveno meso, dobro promiješati i začiniti sa začinima, te dinstati i miješati dok ne porumeni sa svih strana. Zatim dodati papriku, još začiniti i dinstati kojih 10ak minuta. Dodati pelate i sok iz konzerve, dobro promiješati, dodati žličicu šećera, ponovo promiješati, kuhati minutu-dvije pa dodati ostatak začina. Kuhati par minuta, te prstima u chili samljeti suhe papričice, promiješati i dinstati kojih 30ak minuta povremeno miješajući. Zatim dodati ocijeđeni grah, promiješati i dinstati još kojih 10ak minuta uz povremeno miješanje. CIJELO VRIJEME PROBAVATI DA LI JE POTREBNO JOŠ ZAČINA ILI DA IH NE BI DODALI PREVIŠE (pa da ne bi bilo vruće cijeli dan;))).

2.

Servirati uz kukuruzne tortille i…UŽIVATI!!! Mene je jako zagrijalo ;)))!!!

3.

Napomena: Kotanyi mješavina začina ‘Mexico Grill’ je izvrsna za sva meksička jela. Ako netko nije u mogućnosti nabaviti tu mješavinu, evo njenog sastava: sol, chili, papar, rajčica u prahu, češnjak, paprika, kajenski papar, kumin, origano, ekstrakt paprike.

4.

P.S. Ako imate domaćih papričica , smanjiti količine začina jer su domaće papričice koje sam dobila puuuuuuuuuuuuuno ljuće od svega ovoga u receptu :DD!

  • Mexico(8)
  • Tortilje(7)
  • Chili-con-carne(6)
  • Chilli-con-carne(3)
  • Ručak(3)
  • Isprobano(3)
  • Mljeveno meso(3)
  • Meksička kuhinja(2)
  • Slano(2)

42

Savršeno, savršeno, preeefino!!! Isprobano danas, muž oduševljen, kaže da nije nikad probao finiji chilli con carne!!! ❤️ Pogačice jednostavne i divne!!! Hvala na receptu!!!

Ispalo je super 😁 nešto novo i ukusno 🙂 bojala sam se kako će tortilje ispasti,ali na kraju i sve bilo dobro 🙂 sljdeci put će biti još bolje 😁

Ja sam probala samo kukuruzne mini tortillas, jel ovo ostale radim sve odokativno, i moram priznati da su savrsene! Najbolji recept do sada, moja preporuka svima 😉

Ovako je ispalo drugima