Moj profil
Nije neslana šala: Salut donosi isti okus jela, 35% manje natrija
Nije neslana šala: Salut donosi isti okus jela, 35% manje natrija

Nije neslana šala: Salut donosi isti okus jela, 35% manje natrija

Šećer možda dolazi na kraju, ali mnogima je najdraža namirnica na stolu – Salut sol. Iako često u receptima možemo vidjeti „Posolite po ukusu“ ili „Prstohvat soli“, postavlja se pitanje koliko je to malo i što točno znači prstohvat?

Nerijetko se dogodi da jelo nenamjerno presolimo, a osim što riskiramo neukusan ili nejestiv obrok, ne činimo dobro ni svome tijelu. Bez soli ne možemo živjeti, to je istina, čak je naš organizam u određenoj mjeri načinjen od nje jer ljudsko tijelo ukupno sadrži oko 250 g soli, no sa svakodnevnim unosom ne valja pretjerivati. Stručnjaci stoga preporučuju oko 5 g soli dnevno, što, između ostalog, pozitivno utječe na zdravlje živčanog sustava i eliminaciju toksina. Tu je mjeru najlakše odrediti ovako: pola čajne žličice = 5 grama soli.

Sol je namirnica koja je oduvijek bila vrijedna i važna roba te je uzdizala carstva poput Dubrovačke Republike, čija je moć počivala na zalihama soli koje su prodavali Turskom Carstvu. A zahvaljujući soli naše carstvo, kuhinja, puna je delicija kojima okus daje upravo ona. Dok neki drugi začini svojim aromama preuzimaju okus jela, sol uspijeva napraviti nešto potpuno suprotno - naglašava izvorni okus hrane.

Za sve zdrave gurmane tu je SALUT, sol nove generacije

Sol je vjerojatno najkorištenija namirnica današnjice, no njena pretjerana konzumacija jedna je od glavnih prepreka zdravom funkcioniranju tijela. Voljeli biste kuhati kvalitetnije, pratite trendove, ali ne želite prevelike promjene u trenutnom načinu pripreme hrane? Za sve one koji žele pripremati obrok koristeći što zdravije namirnice i sastojke tu je SALUT - sol nove generacije. Sol sa smanjenim udjelom natrija olakšat će život svima koji paze na unos natrija u organizam, a s obzirom na to da sadrži nula kalorija te je bez glutena i laktoze, ova je sol idealna i za sve vaše veganske i vegetarijanske gozbe.  

Zbog svog izvrsnog okusa, identičnog kuhinjskoj soli, Salut je sjajan odabir za sve gurmane koji žele da im prehrana bude istovremeno kvalitetna i puna okusa. Zahvaljujući Salutu jela ostaju ukusna kao i prije, ali s jednom bitnom razlikom – zahvaljujući smanjenom udjelu natrija, barem su 35% zdravija. Salut će se savršeno uklopiti u vaša omiljena mesna jela, povrtne delicije i salate, jer svojim sastavom uravnotežuje njihov okus i garantira uživanje.

Preuzmite knjižicu recepata

Želja nam je da Salut isprobate i samise uvjerite u njenu izvrsnost.  Putem web stranice https://salut.podravka.hr/ u samo nekoliko klikova preuzmite knjižicu recepata i potpuno slobodno uživajte u pripremi ukusnih obroka uz Salut, sol nove generacije.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.