Moj profil
Upoznajte Domagoja Severa, Hrvatskog Nomada istančanog ukusa
Upoznajte Domagoja Severa, Hrvatskog Nomada istančanog ukusa

Upoznajte Domagoja Severa, Hrvatskog Nomada istančanog ukusa

Domagoj Sever – naš Hrvatski Nomad – uljepšava nam svakodnevicu prekrasnim Instagram fotografijama sa svojih putovanja, a kroz svoj blog detaljnije nam opisuje svoja iskustva. Tvrdi kako putovanja bez hrane nisu doživljaj, a mi se s njim apsolutno slažemo!

Domagoj se na svojim putovanjima ne libi primiti kuhače, i to nam je posebno drago, zato je s nama podijelio i svoja gastro iskustva.

Putovao si puno, znamo, pratimo te. :) Koliko si zemalja do sada posjetio i koje putovanje je na tebe ostavilo najjači dojam?

Ne brojim koliko sam zemalja posjetio, važnije mi je da u svakoj zemlji čim bolje upoznam ljude, kulturu, hranu, prirodne ljepote... Farski otoci su mi najdraže putovanje jer obožavam destinacije koje su turistički manje istražene, ali najjači dojam je definitivno na mene ostavila Indonezija, jer je čaroban spoj prefine hrane i predivnih toplih ljudi.

Znamo i da uživaš u dobroj hrani, taj dio nam je osobito zanimljiv! Podijeli s nama najfinije iskustvo s nekog putovanja. Opiši nam najukusnije jelo koje si ikad probao, i cijelu atmosferu, a  ako znaš sastojke ili tajni sastojak – otkrij i nama!

Postala je tradicija da u svakoj zemlji kuham neko tradicionalno jelo, pa sam tako u prošlih godinu dana kuhao u Poljskoj pierogi, na Farskim otocima riblju juhu, u Francuskoj puževe, a  na Cipru sheftaliu...

Najdraže mi je kad u nekoj dalekoj zemlji kuham s lokalcima njihova tradicionalna jela; tako sam nedavno u Kuala Lumpuru na ulici radio jako jednostavan, a prefin naan s pečenom piletinom i kao tajni začin smo koristili Podravkinu dimljenu papriku.

Postala je tradicija da u svakoj zemlji kuham neko tradicionalno jelo, pa sam tako u prošlih godinu dana kuhao u Poljskoj pierogi, na Farskim otocima riblju juhu, u Francuskoj puževe, a  na Cipru sheftaliu...

A najmanje ugodno gastro iskustvo s putovanja? Zapravo, jesi li svojevrsni avanturist i na gastronomskom polju i probat ćeš sve i svugdje ili postoje neka jela koja ipak ne bi kušao?

Zanimljivo je (ne tako preneugodno) iskustvo s nedavnog putovanja u Indoneziju kada smo posjetili tradicionalno indonezijsko selo Wae Rebo, kao znak dobrodošlice pripremili su nam njihovu kavu. Tek kada smo je popili saznali smo da je to kava koja je prošla kroz probavni trakt cibeta (životinje slične mački), te se onda sušila i mljela. Priznajem da sam avanturist i nastojim jesti čim više lokalne hrane kada putujem i nemam apsolutno nikakva ograničenja.

Vratimo se malo na domaći teren. U kakvoj domaćoj hrani najviše uživaš? Je li to možda kuhinja tvoje bake ili neko jelo koje si sam usavršio?

Iako sam Zagorac volim hranu iz svih dijelova Hrvatske. Obožavam istarske fuže, višku pogaču, međimursku gibanicu, pašticadu, soparnik, brudet, kulen... Mislim da moramo biti sretni i ponosni na kulinarsku raznolikost koju imamo.

Hej, a za pripremu kojeg jela nam se možeš pohvaliti da si ga usavršio, ono, baš baš?

Zagorski štrukli, morate doći i probati :)

Dovrši nam rečenice:

  1. Kad putujem, ja znam… isprobati hranu koju doma nikada ne bih probao
  2. Kad sam gladan, ja uvijek…. pojedem pola frižidera :D
  3. Najviše me usrećuje (a nije putovanje :))…. kava s frendovima
  4. Moj neispunjeni san je… posao u National Geographicu
  5. 3 namirnice s kojima bih sigurno preživio bilo gdje na svijetu su… Lino Lada, kava i pršut

Foto izvor: https://www.domagojsever.com/

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.