Moj profil

Sladoledni party

U čast ljeta i najomiljenije slastice na svijetu organizirajte nezaboravan sladoledni party. Za šareno društvo obožavatelja sladoleda, od djece do baka, pripremite što više sladoleda te ga potom servirajte i dekorirajte na što maštovitiji način.

Najtoplije je godišnje doba nezamislivo bez uživanja u sladoledu pa se i ovo ljeto čim više sladite i hladite omiljenom ledenom slasticom. Štoviše, u čast ljeta i sladoleda organizirajte i nezaboravan sladoledni party.

Umjesto na uobičajen način, sladoled možete servirati u izdubljenim korama naranči ili limuna koje prethodno možete i zamrznuti.

Kako svi, baš svi obožavaju sladoled, pozovite redom sve vama drage fanove "sladača", počevši od najmlađih - djece, do najstarijih - baka. Za šareno društvo pripremite što više kupovnog ili domaćeg sladoleda te ga potom servirajte i dekorirajte na što maštovitiji način.

Umjesto na uobičajen način, u zdjelicama ili čašama za sladoled, sladoled možete servirati u izdubljenim korama naranči ili limuna koje prethodno možete i zamrznuti. Kuglice sladoleda možete poslužiti i na tanjurićima, na podlozi od voća narezanog na okrugle ploške (primjerice sladoled od limuna posložite na ploškama od limuna, a od jagoda na ploškama jagoda). K tome, i podloge od voća, primjerice ploške kivija, ananasa, naranče ili lubenice možete prethodno zamrznuti, te tako učiniti još atraktivnijima i primjerenijima za serviranje sladoleda. Nadalje, kuglice sladoleda možete posložiti i na drobljeni led, a možete ih zamotati i u ohlađene male palačinke ili servirati stisnute u sendviču između dva keksa, vafla i slično.

Osim uobičajenih holipa i kupovnih šarenih ukrasa, sladoled možete dekorirati i svježim ili ušećerenim laticama ili cvjetićima, (primjerice sladoled od vanilije djelovat će romantično s nekoliko latica crvene ruže ili cvjetića lavande!), listićima mente, strugotinama čokolade ili ušećereniem koricama limuna i naranče. Možete upotrijebiti i sušeno voće, orahe, pistacije, kikiriki i bademe te, naravno, šarene bombone. Sladoled možete učiniti neodoljivim i crtežima od rastopljene čokolade ili voćnog sirupa, a domaći sladoled, primjerice onaj od vanilije možete učiniti atraktivnim s efektom mramora. Za mramorni "sladač" lagano zamrznite pire od bobičastog voća u kontrastnoj boji te ga potom polako i pažljivo umiješate u masu za sladoled. Voćne sladolede u domaćoj izvedbi možete ukrasiti i tako da u kalupe dodate okrugle ploške voća od kojeg je i sladoled ili primjerice onog u kontrastnoj boji.

Nadalje, kupovni sladoled, onaj na štapićima možete poslužiti na pladnju na drobljenom ledu ili zaboden u zdjeli s kockicama leda. Štoviše, i led za posluživanje sladoleda, odnosno dekoriranje i rashlađivanje napitaka na sladolednom partyju učinite neobičnim i atraktivnim. Tako za led u boji umjesto vode zamrznite voćni sok ili sirup, za šareni led, vodi dodajte žlicu, dvije nekog likera u boji, primjerice od mentola, a za led s ukrasom u kalup za led prije nego ga napunite vodom dodajte bobicu nekog voća, ljetni cvjetić, zrno kave ili male šarene bombone. U kalup za led možete posložiti i veće kriške različitog voća koje će potom vrlo efektno i neobično samo jednim dijelom biti zarobljene u kockicama leda.

K tome, zbog visoke topivosti, uz brdo sladoleda pripremite i brdo salveta za brisanje, a nemojte zaboraviti ni platnene plastrone za klince, kojima, primjerice, možete opremiti i redom sve "sladač partijanere" bez obzira na njihovu dob.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.