Moj profil
Situacije u kojima kašice za bebe spašavaju dan
Situacije u kojima kašice za bebe spašavaju dan

Situacije u kojima kašice za bebe spašavaju dan

S majčinstvom prioriteti se mijenjaju i odjednom je najvažnije da su ti potomci sretni i siti, da si štediš vrijeme i živce i da u torbi uvijek imaš plastičnu žličicu i vlažne maramice. Otkrila nam je mama Maja te s nama podijelila iskustva o hranjenju svoje bebice omiljenim kašicama.

Da mi je netko dok još nisam bila mama rekao da su kašice za bebe najpraktičniji izum današnjice, samo bih se nasmijala i pitala: „A mobitel?“. No s majčinstvom prioriteti se mijenjaju i odjednom je najvažnije da su ti potomci sretni i siti, da si štediš vrijeme i živce i da u torbi uvijek imaš plastičnu žličicu i vlažne maramice.

I tu su onda te prilike u kojima kašice za bebe spašavaju dan...

U šetnji

Volim duge šetnje uz zrake sunca koje mi miluju lice i nježan povjetarac koji mi kvari frizuru. Voli ih i moj bebač. Kad se samo sjetim kolike sam kilometre prehodala ljetos gurajući dječja kolica, samo kako bi malac zaspao. Bilo je – ili guraj kolica ili uključi usisavač – jedine dvije metode koje su palile.

S majčinstvom prioriteti se mijenjaju i odjednom je najvažnije da su ti potomci sretni i siti.

Moj slinavac toliko je zavolio vožnju u kolicima da nam je to svakodnevna rekreacija. Nekad znamo skupa prijeći i po pet kilometara. A dobar komad puta je lagana uzbrdica kojom se borim protiv onih nesretnih kilograma koje vučem od trudnoće.

Za trajanja naše ekspedicije i moj malac ogladni pa se malo uznemiri. To iskoristim za kratki predah. Potražimo najbližu klupicu, a ja poput mađioničara iz torbe izvučem plastičnu žličicu i kašice za bebe. Svi smo odmah bolje!

Kad me nema

Treba mi predah s vremena na vrijeme. Ne kažu uzalud: sretna mama znači i sretno dijete. A kada je mama sretna? Kad ima poslijepodne samo za sebe. Konačno! Takve događaje obavezno svom suprugu najavljujem par dana unaprijed, kako bi se čovjek stigao psiho-fizički pripremiti. Također, ja njemu pripremim sljedeće: pisane upute gdje što stoji, ručak koji treba podgrijati za velikog malca, kašice za bebe za malog malca, zalihu pelena i vlažnih maramica...

Na vidjelo stavim i stari daljinski za bebača (jer mu nema bolje igračke), iza kauča izvučem pravi daljinski (najdraža suprugova igračka) i na prstima se iskradem van. Bit ću iskrena – dok ja imam „vrijeme samo za mamu“ i dalje  svakih 20 minuta provjeravam mobitel. Umirujem samu sebe: „Pripremila si im za jesti, imaju bolonjez, imaju kašice, svi imaju daljinski upravljač, vlažne maramice nalaze se na prematalici... Preživjet će, opusti se“.

Kad sam na dijeti

Vratimo se malo mi na one kile što nisu otišle porođajem. Nažalost, nisam bila od onih sretnica koje su mršavile kako su dojile. No, nisam se željela opterećivati kilažom prvih nekoliko mjeseci, najvažnije mi je bilo da je bebač zdrav i sretan. Ali, kada je s njegovih šest mjeseci bilo vrijeme da se uvede dohrana, pokušala sam i ja malo regulirati prehranu. I sve to ide OK, ali nekako predvečer uvijek mi usfali nešto slatko da zaokružim dan.

Lino jabuka i banana

Lino jabuka i šljiva

Lino jabuka i kruška

I otkrit ću vam tajnu! Kašice za bebe moja su mala prevara. Pa kad moji zaspu, ja bebaču ukradem jednu-dvije Lino kašice, uživam u njima duuuugo i polako, i svaki puta šapatom pročitam deklaraciju, ponosna na to što sam tako niskokalorično „zgriješila“.

Mama Maja

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.