Moj profil
Party za ekipu
Party za ekipu

Party za ekipu

13.2.2011.irena

Ovoga puta sam se odlučio za seksi umak koji ću servirati uz steak. Umak ću napraviti od vina, ketchupa, senfa, octa, Worcestershirea, konjaka, šećera, ljute papričice, Vegete i kumina. Pa da ih vidim! Isto tako ću pripremiti i pikantne lignje, gulaš i hladnu platu.

Sutra je napokon taj dan! Sam s dečkima! Juhuuu! O, kako mi je dosadila ona tzv. dijetalna hrana kojom moja cura održava liniju. Sutra sam predator i pivo-konzumator! Hm, jesam li se sada uklopio u profil homo balkanikusa? OK, nije baš da živim u zatvoru i jedem neke užase, a i moja draga zaista fino kuha, osobito otkad posjećuje stranice Coolinarike, no moram priznati da se ponekad zaželim te male oaze testosterona, u kojoj ću iživjeti ono što me čini toliko drugačijim od nje – biti muškarac, naime, nije lako. Ne u ova teška, moderna vremena.

Tako se naši tulumi svode na neko prisjećanje dana kad je muškarac išao u lov i donosio plijen. Doduše, nije da baš o tome pričamo, ali svaki onaj urlik koji čujete iz susjedstva gdje se održava vraški dobar tulum zapravo je vrisak lovca, onog davno izgubljenog u nama.

Da skratim priču: kupit ću pivo, to je jasno, bez piva nema gledanja nogometa, a valja se polako uvježbavati i za prvenstvo. Sutra je na programu ramsteak. To su četiri centimetra debeli komadi mesa, no moja ekipa će to pojesti kao da je čips. Naravno, kad sam se do daske izvještio u pripremi istih. Ovako to ide: odreske natrljam Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavim na hladno mjesto. Kako i ne bih kad je sve tako čili-čili... Ipak, ono čemu se uvijek iznova veselim je test koji se zove ''Što sve mogu podnijeti pravi muškarci''. To je ultimativni test za moje fakine. Ovoga puta sam se odlučio za seksi umak koji ću servirati uz steak. Umak ću napraviti od vina, ketchupa, senfa, octa, Worcestershirea, konjaka, šećera (dobro, a?), ljute papričice (hihihi), Vegete i kumina. Pa da ih vidim!

Isto tako ću pripremiti i pikantne lignje, gulaš s brdo mesa i hladnu platu. Nek' se nađe!

Sve će te kuharije ujedno biti i lagani, intimni hommage mojoj voljenoj, jer, ruku na srce, ona mi je dala i recepte i poduku. Uvijek je tvrdila da je zapravo strašno pojesti toliku komadinu mesa, no prihvatila je da sam muškarac, onako uz riječi: ''Mene to ne zanima, ali kad budeš s dečkima...'' Ma dobra je ona.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.