Moj profil
Matea's Kitchn Stories - spoj ljubavi prema hrani i zavičaju
Matea's Kitchn Stories - spoj ljubavi prema hrani i zavičaju

Matea's Kitchn Stories - spoj ljubavi prema hrani i zavičaju

Naša Matea, Dolcela ambasadorica, ponosi se svojim slavonskim podrijetlom i kulinarskim umijećem, što na veselje svih nas uspješno i spaja.

Često ističeš svoje slavonsko podrijetlo... Kako je ono utjecalo na tvoje kulinarsko opredjeljenje, odnosno na koji način u svoj moderni pristup, dodaješ prstohvat tradicionalne slavonske kuhinje?

Kada govorimo o pripremanju ručka, u sve moram dodati crvenu mljevenu papriku jer mi je ona broj jedan za sve. A kada govorimo o pecivima, uvijek pronađem način da u njih dodam domaću svinjsku mast ili salo.

Kako će izgledati pripreme za Uskrs u tvojem domu i je li to jedna od onih prigoda kada si možeš dati dodatnog "maha" da tvoje kulinarske vještine i maksimalna kreativnost izađu na vidjelo...

Za vrijeme blagdana, ovim slučajem Uskrsa, uvijek putujemo par dana ranije kod naših najmilijih. Pa bih rekla da se nekako za blagdane ni ne moram puno truditi, pomognem mami i svekrvi, ali taj dan ne pripremam ništa sama. Ali volim tjedan-dva prije Uskrsa dočarati svojoj djeci da i mi možemo imati uskrsni ugođaj kod kuće. Budemo posebno kreativni, pa bojamo jaja i pripremamo male slatke deserte i peciva koje objavim na blogu.Znamo i sami da je puding jedan od savršenih pomagača u kuhinji s kojim se ne može pogriješiti... naprotiv – može i spasiti stvar :) Pitanje je samo koji će okus pudinga i u kojim kombinacijama prevladavati na tvojem blagdanskom stolu?

Oh, već sam odradila vaniliju i čokoladu ovih dana, to su mi najdraže kombinacije. Doduše, danas sam pripremala i mini tart, u koji sam dodala Dolcela premium puding vanilija & chia, odličan je u kombinaciji s mini tortama.Uvjerili smo se kako rado dijeliš svoja iskustva i pomogneš savjetima u kuhinji... pa molim te pomogni danas i nama... i savjetuj nam kako izbjeći stres oko pripreme blagdanskih kolača!

Nikako! To je najveći, ali ujedno i najslađi stres kada je u pitanju priprema slastica. No, mislim da je vrlo bitno napraviti nekakav plan pa ga se držati, jer na taj način ipak bude malo lakše. Ali ponavljam, ništa bez stresa. :)Koje bi slatko/slane namirnice spojila da dobiješ jedan neočekivano dobar slatko/slani zalogaj i koga bi time najviše obradovala?

Čokolada i štapići? :D Šalim se, odlična mi je kombinacija kuhane kruške umotane u pršut, ipak sam ja Slavonka i ništa bez pršuta. A s tim slatko/slanim zalogajem bih obradovala svoju sestru jer ona voli takve kombinacije.

Dovrši nam rečenice:

1. Najslađi Uskrs je... s obitelji.

2. Kad naiđem na kiseli limun... narežem ga na kockice i "smažem" ga sa šećerom.

3. Puding je najbolji... u puding piti.

4. Savršen spoj je... čokolada i naranča.

5. Ne mogu bez... kuhanja.

6. Čokolada ili čvarci...? Mislim da bih se prije odrekla čokolade.


P.S. osim na njezinom blogu, Mateu možete pratiti i na njezinom Coolinarika profilu. ;)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.