Moj profil

Super recepti i još bolji razlozi za omastit brk sa ribozalogajem

Često nam pričaju kako je riba zdrava i da je moramo redovito konzumirati, barem dva puta tjedno. Naravno, mi je jedemo i zato što je jednostavno prefina kako god je spremili. A kako bismo vas potaknuli da i vi možda baš danas za ručak ili večeru spremite neku ribicu, donosimo vam super recepte, ali i pojašnjenje zašto je riba toliko super za vas.

Za razliku od mesa kojeg inače konzumiramo, meso morske ribe nije toliko kalorično, a istovremeno je bogato bjelančevinama, vitaminima B grupe, i omega-3 kiselinama, ali i fosforom, kalcijem i željezom. Osim toga, savršeno odgovara našem organizmu budući da je hranjiva, a lako probavljiva.

Riba savršeno odgovara našem organizmu budući da je hranjiva, a lako probavljiva

A zašto su omega-3 kiseline tako bitne?

To su nezasićene masne kiseline koje naše tijelo ne može proizvesti nego ih mora dobiti kroz hranu. Bitne su za kognitivni razvoj i ponašanje, pa se nedostatak tih kiselina može manifestirati kroz umor ili slabo pamćenje, pa čak i promjene raspoloženja i depresiju. Osim što su zdrave za naš mozak, smanjuju i rizik od srčanih bolesti.

Ono što je zdravo može biti fino!

I idealno za posno razdoblje.

Kao na primjer ova zdrava pizza bez tijesta. Bogata je raznim povrćem punim vlaknima, a omega-3 kiseline unesite kroz sardine i tunu koje su također na pizzi. Nema tijesta pa je idealna za ekipu koja pazi na ugljikohidrate.

Mali tekst koji opisuje sliku

A kada se zaželite ribe na još zabavniji način, napravite si fishburger. Polpeti od tune i sira savršeno će se složiti s finim pecivom za burger i svježim povrćem. Za dressing pomiješajte kiselo vrhnje i pesto rosso i to je to –  imate novi najdraži burger.

Mali tekst koji opisuje sliku

A za kraj tu je i dobro poznati trio – tjestenina, umak od rajčice i tuna. Da stvar bude još savršenija, tu su i mozzarella, parmezan i svježi bosiljak.
Ovo bismo mogli jesti svaki dan! Mljac!

Mali tekst koji opisuje sliku

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.