Moj profil

Obilježimo Dane kruha i peciva s omiljenih 7 recepata

Pecivo volimo kao doručak, zamjenu za kruh, a ponekad i kao zalogaj u hodu pa ćemo rado za maštovitim pecivima u slatkim i slatkim varijantama posegnuti i tokom dana.

Volite li dan započeti slatkim doručkom, onda će svježi džem od smokava u pecivima punjenim mozzarela sirom uljepšati početak dana. Pobrinite se da ostane dovoljno ovog mirisnog peciva da možete posegnuti u slučaju da padne radna energija. Ukoliko vam je pak kroasan najdraža slastica, a jagode i čokolada kombinacija iz snova, onda su definitivno okrugli kroasani s čokoladom i jagodama motiv da čim prije sjednete za stol i započnete doručak.  Podsjećamo samo da je kod pripreme ove vrste tijesta bitno da su maslac i tijesto uvijek hladni kako se maslac ne bi umiješao u tijesto već ostao kao zaseban sloj, jer upravo to čini tijesto lisnatim. Ukoliko više volite nježnije i spužvaste teksture, onda je brioche idealno pecivo za vaš stol. Blago slatkasti okus idealno dopunjuje tople napitke i slatke namaze. Ovako pripremljene brioshe ohladite i zamotajte u plastične vrećice te zamrznite, a kada poželite zalogaj francuskog štiha, odmrzavajte ih na sobnoj temperaturi oko dva sata.

Iako su među punjenim pecivima uobičajenije kifle, krafne ili kroasani, predlažemo da isprobate perece punjene sirom s posipom od smjese maslaca, češnjaka i kima. Da vam pereci ispadnu baš onakvi kakvi trebaju biti, pogledajte detaljan postupak njihove izrade u video receptu. Kako biste uštedjeli na vremenu i igrali na sigurnu kartu, pripremite okrugla peciva, punjena mozzarelom i pečena u jednoj tavi. Odmah će vam biti jasno zašto su nas osvojila na prvu pa preostaje samo da mašti prepustite u kojem ih vi obliku i s kojim punjenjem želite poslužiti.

Hranu najozbiljnije shvaćamo i s njome se ne igramo, no u ovom slučaju možete se poigrati kombinacijama različitih vrsta brašna, a brze i mekane kiflice možete puniti šunkom i sirom ili čak u samo tijesto umiješati raznovrsne suhe začine poput origana, timijana i bosiljka te ajvar. Vjerujemo da ćete razveseliti ukućane i goste tako pripremljenim maštovitim brzim kiflicama. Naša mašta može još i više pa smo u pužiće od dizanog tijesta dodali jedan od najpoznatijih umaka. Tako su pužići s pestom genovese i tvrdim sirom dobili potpuniji okus, a u njima možete uživati neovisno o prilici i dobu dana.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.