Moj profil
Ispecite svoju prvu "stained glass" ili vitraj tortu
Ispecite svoju prvu "stained glass" ili vitraj tortu

Ispecite svoju prvu "stained glass" ili vitraj tortu

Uz pomoć DIY videa okušajte se u izradi maštovitih i efektnih vitraj ili stained glass torti, velikim hitom među okruglim ljepoticama koje kao da su izašle iz slikarskih ateljea.

Svakog tko prati modne trendove u slasnom i šarenom svijetu torti to nimalo ne čudi. Bez sumnje, u posljednje vrijeme aktualne su oslikane kreacije, poput  akvarel i nijansiranih ombre torti za koje osim slastičarskog umijeća hobby slastičari moraju imati i talent za likovno izražavanje, crtanje, slikanje, modeliranje i primjerice kiparenje.

Ako ste među ovisnicima o pečenju torti (na radost svoje obitelji, prijatelja i poznanika!) te ste k tome i nadareni za likovni izričaj, sigurno ćete se s veseljem uhvatiti u koštac s velikim hitom među oslikanim tortama,  vitraj tortama (stained glass).

Stained glass torte inspirirane su slikarskom tehnikom vitraja, likovna tehnika oslikavanja i spajanja stakla.

Ove su prekrasne torte inspirirane slikarskom tehnikom vitraja koja podrazumijeva likovno izražavanje pomoću raznobojnih komada obojenog stakla međusobno povezanih olovnim okvirima u cjelinu prema zamisli autora.

Za ilustraciju, tehnikom vitraja nastala su stakla na prozorima brojnih starih i suvremenih crkava te primjerice zasloni vrlo efektnih i omiljenih tiffany lampa.

Mala škola slatkih vitraj kreacija

Naravno, za ove doista posebne torte uz uobičajene namirnice bez kojih nema ovih najfinijih, najljepših i najpoželjnijih vrsta slastica, treba vam ovisno o zamisli i odabranoj tehnici i raznorazni slastičarsko-slikarski materijali i pribor, kuvertire, glazure, fondanti, marcipan i raznorazne jestive, sjajne, mat, i metalik boje, tekuće, u prahu, flomasteru, gelu ili spreju te palete, kistovi, četkice, špatule, štapići, izrezivači, ribon i primjerice dresir vrećice.

No, kako je najbolje učiti od dokazanih majstora vitraj torti (stained glass cake) svoju prvu kreaciju izradite uz pomoć edukativnih DIY videa.
No, ako vam ovo izgleda previše komplicirano, prelistajte stare zbirke recepata, te po ugledu na naše bake svoju stained glass tortu ili barem roladu kreirajte na mnogo jednostavniji, ali i još uvijek dovoljno efektan način, komadićima raznobojnih žele bombona.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.