Moj profil

U današnjoj "Dobroj hrani" NEMA recepta za ajvar!

Osvrt na sadržaj današnjeg priloga Jutarnjeg lista "Dobra hrana", br. 16/2012., Zagreb, 2. rujna 2012.

Dragi prijatelji,

            danas sam kupio Jutarnji list s prilogom „Dobra hrana“ za 10 kn, jer je jučer u najavi u Jutarnjem stajalo da će u današnjoj „Dobroj hrani“ biti objavljeni „jednostavni recepti za najklasičniji ajvar“.

            Prilog „Dobra hrana“ se nalazio zapakiran u najlon skupa s Jutarnjim, pa prije kupnje nisam mogao „provjeriti robu“.

            Tek nakon što sam dakle potrošio 10 kn, što je ½ cijene prave kuharice „Objed za pola sata“ u izdanju Večernjeg lista, koja stoji 19,99 kn, shvatio sam da u rukama imam novu prijevaru alla Jutarnji.

U današnjoj „Dobroj hrani“ naime NEMA NITI 1 RECEPTA ZA AJVAR, već Rene Bakalović prilično slobodno, – a kao pisac se usuđujem reći i: površno, opisuje kako vlasnica jednog zagrebačkog restorana za svoje poslovne potrebe pravi ajvar.

Ukratko, ako Vam treba recept za ajvar u „Dobroj hrani“ ga nećete naći.

Pred nekoliko mjeseci sam malo surfao po Internet blogovima i portalima i na njima sam našao neusporedivo više korisnih informacija i savjeta, pa i fotografija (jer u „Dobroj hrani“ na naslovnici imate fotku ajvara u teglici u kojoj se na puno mjesta vidi zrak – što je klasična greška jer uzrokuje brzo kvarenje) nego u „Dobroj hrani“ i u tekstu glasovitog g. Bakalovića.

Jednom sam ranije isto bio kupio Jutarnji i prilog  „Dobra hrana“, i moje je iskustvo bilo skoro identično današnjem, pa sam Vam to htio javiti, da i Vi ne previte istu grešku kao ja…

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.