Moj profil

Provjereni recepti za manje podočnjake i bore!

Koliko ste puta pomislili kako silno, ali baš silno, se želite otarasiti podočnjaka, bora, pega, fleka, bubuljica?  Svih  nepravilnosti na svom licu? Vjerojatno često. U isto vrijeme, nemate višak novca za skupe preparate koji obećavaju sve i svašta, a pri tom im ni ne vjerujete u potpunosti. Srećom, postoje neki prirodni recepti uz koje možete  same, u svome domu njegovati svoje lice. 

Ako se ovako i vi osjećate, onda ćemo zajedno sada izlistati neke prirodne i provjerene recepte koji vam mogu pomoći da kod kuće njegujete kožu vašeg lica i na taj način ne samo predupredite stvaranje nečistoća i problema na njoj, već i eliminirati postojeće probleme.

Recept za podočnjake

Ah, ti podočnjaci! Ima li išta gore nego kada se probudite podbuli?

Hajde da krenemo od onih čestih, jutarnjih, nabujalih podočnjaka. Za njih je dovoljan hladan oblog i oni se povlače. A za one tamne podočnjake, predlažit ćemo vam jedan recept koji je provjereno dobar.

Trebat će vam:

  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 šalica čaja od kamilice
  • malo kokosovog ulja
  • 2 tufera.

U mlak čaj, koji se gotovo ohladio (pošto temperatura ne smije biti previsoka), dodajte žličicu sode bikarbone i dobro promiješajte. Potom namočite dva tufera ovom mješavinom i stavite ih ispod očiju petnaestak minuta, dok se ne prosuše.Kada prođe određeno vrijeme, skinite tufere i na osjetljivu kožu podočnjaka nanesite kokosovo ulje.

Ovo možete učiniti ujutro, navečer prije spavanja ili tijekom dana, svejedno je, primetit ćete ogromnu razliku. Neka to bude samo vrijeme vašeg odmora, vaš Minut za mene.

Bitno je izdvojiti barem malo vremena svaki dan  kako biste se njegovali.

Recepti protiv bora

I ovdje su prirodni sastojci neprikosnoveni saveznici u borbi protiv nevidljivog neprijatelja, pa vam mi danas donosimo recept za provjerenu masku koja uklanja bore.

Bit će vam potrebno:

  • 1 mrkva
  • 2 žlice meda.

Svježu mrkvu je potrebno izblendati sve dok se ne pretvori u kašu, a zatim dodati u nju med. Smjesu također možete nanijeti na lice rukom ili četkom i sačekati dvadeset minuta. Potom lice isperite mlakom vodom.

Mrkva je odličan antioksidans, tako da će spriječiti preuranjene bore. Ovo je sjajan način da vaše lice dobije potrebnu blistavost. Ovu masku možete primjenjivati dva puta tjedno.

I maska od jabuke bit će vrlo učinkovita. Potrebno vam je:

  • 1 jabuka
  • 1 žlica meda         
  • 2 žlice ovsene kaše
  • nekoliko kapi ružine vodice.

Oljuštenu jabuku treba prvo malo ispeći u pećnici, a zatim od nje napraviti pire u koji dodajemo prvo med, potom ovsenu kašu, a onda i malo ružine vodice. Ne bi bilo loše gnječiti jabuku dok je još topla, kako bi se sastojci bolje izmiješali.

Masku koja je gusta pažljivo nanesite na lice i vrat i ostavite da odstoji petnaest minuta. Zatim ispirajte naizmjenično toplom i hladnom vodom.

Ova maska će preporoditi vaše lice. Bit ćete svježi i odmorni, a bore će biti manje vidljive, pogotovo ako je redovito upotrebljavate.

Recept za fleke na koži

Ovdje prvenstveno mislimo na fleke i pigmentacije, kao i na neke sitnije bubuljice koje narušavaju izgled naše kože. Ono što je njima potrebno, to je da budu izbijeljene, zato ćemo u pomoć pozvati vitamin C, odnosno, sok od limuna.

Biti će vam potrebno:

  • 1 limun
  • 2 žlice meda.

Iscijedite sok od jednog limuna, a u njega stavite 2 žlice meda. Smjesa će biti relativno rijetka, tako da je potrebno da je nanesete na lice lijepo utrljavajući, posebice na one dijelove koji su problematični.

Kada ste je nanijeli, sačekajte određeno vrijeme da se zasuši.Možete je namazati po čitavom licu, uključujući i usne.

Ova mješavina koja se sastoji od citrusa i meda bit će fantastična, jer instant osvježava lice. Ponavljajte je jednom tjedno i sve nepravilnosti sa vaše kože će nestati, kao rukom odnesene.

Univerzalni recepti za njegu

Poštujte pravila svakodnevne njege i nikada neće biti problema sa kožom lica. Ta pravila podrazumijevaju nekoliko važnih koraka, a tu spadaju prije svega umivanje i čišćenje lica, blagi piling i tonik.

Tek poslije toga možete stavljati maske koje smo preporučili, a nakon svega, neku kvalitetnu kremu ili prirodno ulje za njegu.

Dovoljna količina vode i zaštita od sunca, naročito u ljetnjem periodu (ne zaboravite da ultravioletnog zračenja ima i zimi) i vaša koža lica će blistati - bez bora, podočnjaka, fleka i sličnih stvari koje joj oduzimaju od ljepote!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.