Moj profil

Korisni savjeti pri kuhanju =)

Puno puta mi se dogodilo da sam prezačinila hranu,da mi se zalijepio kolač za protvan,poprskala kuhinju uljem koje je prskalo iz tavice... vjerujem da ste i Vi imali ovakve nezgode u svojoj kuhinji pa eto nekoliko savjeta koji ce Vam nadam se posluziti... :D

SUZE I REZANJE LUKA:

Da bismo spriječili plakanje pri rezanju luka potreban nam je nož sa što tanjom i oštrijom oštricom. Ne znam da li ste znali ali luk sadrži sastojke koji u kemijskoj reakciji sa zrakom stvaraju plinove koji iritiraju oči,to možemo spriječiti tako da blizu radne površine upalimo svijeću koja "pobija" te plinove.

PREZAČINILI STE JUHU ILI UMAK ??

Ako jeste,ubacite jedan ili dva cijela oguljena krumpira za vrijeme kuhanja jer on povuče svu sol na sebe. I zapamtite zlatno pravilo: suprotni se okusi poništavaju.

NERASTOPLJIVE GRUDICE BRASNA:

Ako vam se ovo dogodi vjerujte ne mozete ih "razbiti" pa stoga je bolje da umijesto zaprške koristite na kraju kuhanja nekog jela gustin ili krumpirovo brašno.

SPRIJECAVANJE PRSKANJA ULJA ILI MASTI:

U tavu s uljem ili masti dodamo malo soli koja spriječava prskanje.

ZALIJEPLJEN KOLAČ ZA PROTVAN:

Ako vam se ovo dogodi tada protvan na trenutak postavite iznad lonca u kojem vrije voda,pritisak pare će pomoći da se kolač odlijepi.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.