Moj profil
Kada ti se Dorseni prošeću stanom
Kada ti se Dorseni prošeću stanom

Kada ti se Dorseni prošeću stanom

1.8.2020.fataRI

Nekada su Dorseni često živjeli u mojoj blizini. Onda su  nestali, samo se povremeno vraćali. 

Danas su se Dorseni baš nesramno šetali amo tamo. Naslutila sam ih već sinoć u svojoj blizini, kada sam prolila čašu soka - svuda ga je bilo, osim na podu, napunila se i nosiljka za našu unučicu. Srećom, naše maleno zlato već je utonulo u san i nosiljka je bila prazna.

Ne znate tko su Dorseni? Sigurna sam da i vas često posjećuju. To su mala sićušna bića koja žive u svom svijetu, ali kada uđu u naš, sve preokrenu. Oni su specijalizirani za škakljanje riže. Meni danas nisu zaškakljali rižu, ali jesu ruke, i to, onako, poštenski.

Vrijeme vruće, želim napraviti nešto osvježavajuće za jelo.U hladnjaku mi se smiješi dobro rashlađena lubenica. Ne mogu joj odoljeti, Režem komadiće te soćne, hladne voćke. Imam krastavaca iz vrta i netom kupljene fete. U tren napravim salatu u jednoj lijepoj, plavoj staklenoj zdjeli koju rijetko koristim, ali mi se učinila prikladnom baš za ovu salatu.

Sve sam lijepo posložila i sada samo trebam uslikati to za Coolinariku. Na balkonu, u kutku, učinilo mi se odlično mjesto za fotkanje. Malo zelenila u pozadini, a to je i jedino mjesto na balkonu na koje još sunce nije bilo "sjelo". 

I tako, ja glumim profesionalnog fotografa škljocajući svojim mobitelom zdjelu fine salate. Čini mi se sve baš lijepo.

shimmer fallback

No, mogla bih se malo odmaknuti i napraviti i koju fotku s malo udaljenijeg mjesta.Ajoj! Baš u tom trenu su se umiješali Dorseni - začas ih se stvorila cijela skupina, izmaknuli mi stalak na kojem je stajala zdjela sa salatom. Eto šta se desi kad vam u posjetu stignu nanajavljena mala bića. Ode moja plava zdjela, ode moja hladna, slasna salata, ode i ono malo hlada što je bilo na balkonu. A za sve krivi Dorseni. Ma, na koga da se ljutim? Oni dođu i prođu, bit ću ja OK. Imam još namirnica da napravim drugu salatu. 

shimmer fallback

Očistim sav nered na balkonu u tren. Idem sada napraviti novu salatu. Na stoliću u dnevnom boravku još od sinoć sam ostavila cherry rajčicu u posudi. Nije im tu mjesto, uzimam posudicu , ali gle malih nevaljalaca. Opet su se pojavili. Odu rajčice na pod, kotrljaju se na sve strane, ja samo gledam gdje će sve završiti. Kako su se samo brzo kotrljali da sam sigurna da su na svakom od njih bili Dorseni. Gledam i ne mogu ih zaustaviti. Dobro što su neki ostali na podu pa ih mogu uzeti, ali neki su se provozali ispod trosjeda.

shimmer fallback

E, Dorseni, Dorseni. Tko vas je danas dozvao u moju blizinu?

Ako do sada niste shvatili, Dorseni su mala, (možda) slatka bića koja vas škakljaju kada vi to najmanje očekujete. A posljedice su svaki puta drugačije. Kada bih barem znala da će doći, vjerojatno bih se bolje pripremila. Ili možda i ne bi?

Možda su i vas posjetili Dorseni ili kod vas imaju neko drugo ime?

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.