Moj profil
Jestivi suveniri
Jestivi suveniri

Jestivi suveniri

Umjesto u klasičnim suvenirnicama, uspomene s ljetovanja potražite na maštovitim tržnicama i delikatesama i svoje prijatelje i sebe obradujte jestivim suvenirom.


Obični suveniri su out. Jestivi suveniri su in. Uspomene s ljetovanja umjesto u klasičnim suvenirnicama potražite na maštovitim i uzbudljivim tržnicama i delikatesama. Umjesto stereotipnim suvenirima svoje prijatelje, ali naravno i sebe obradujte originalnim i autentičnim mediteranskim suvenirom s okusom.

Iz Italije koja kao uostalom i sve mediteranske zemlje obiluje specijalitetima, donesite najbolje pinjole na svijetu koji se prepoznaju po svojem lagano dimnom okusu, a ako ljetujete na Siciliji ne vraćajte se bez kandiranog, ušećerenog voća. Iz Provanse ponesite mješavine sušenih začina te barem jedan buket provansalskih svježih začinskih trava koji će posebno obradovati vlasnika kuhinje u ladanjskom stilu, a iz Grčke, pakiranja nevjerojatno aromatičnog sušenog origana.

U Španjolskoj svojima, ali i sebi, kupite malu zalihu pakiranja mješavine za izvanrednu katalonsku kremu, Crema catalana koje ima u svakom samoposluživanju, a iz Turske donesite barem jedan sočan nar po osobi ili pakiranje njegovih granat koštica koje će svaku salatu učiniti još boljom.

Vraćate li se sa Mallorce, za sebe te barem za najvećeg gurmana iz svojeg društva kupite okrugli slatki specijalitet Ensaimadas, kolač posut šećerom u prahu i pakiran u praktičnom kartonu, a s Menorce autentični sir Mahon od kravljeg pomiješanog s malo ovčjeg mlijeka.

Za jestive suvenire na Kreti odaberite bočice skupocjenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, a u Egiptu bočice ružine vodice koja će oduševiti ljubitelje istočnjačke kuhinje.

Za uspomenu s Ibize darujte osvježavajući, ali i ljekovit biljni liker Hierbas Ibizencas od melise, anisa, kamilice i komorača, a iz Tunisa konzerve aromatične Harissa paste načinjene od dvadesetak različitih začina za oplemenjivanje cous-cousa, ali i drugih jela.

Izvor slike: Bakina kuća

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.