Moj profil
Daskanje
Daskanje

Daskanje

Hajmo curice, hajmo dječaci ...

Nećemo u planine, nećemo pjevat, ali nadam se da ćemo se svi opet malo zabavit :)

Možete reći da je bez veze ovo što predlažem, jer svi manje više dodamo naše fotografije svakodnevno,  imamo također svakodnevno izbor SD, što nije ništa novo, no meni se čini da bi nam moglo bit zanimljivo nekoliko dana potrudit se više .

Pozivam ovom prilikom svekoliko pučanstvo coolke, da se pridruži u masovnom fotkanju bilo čega na daskama sa krpicama, čipkama, ribarskim mrežama, tilu, muslinu, vrećama... Pod bilo čega mislim ne samo na kuhana jela i kolače ... moće to bit bilo šta na dasci ... e sad nemoj da budemo bRezobrazni 😁

Znam da nikome ne fali daska, niti ostalo što nabrojah, a falabogu improvizacije dopuštene, pa se nadam da će nas biti veliki broj sa maštovitim slikama, šarolikog sadržaja, sa makar cvijetom ili slovcem na papiru, samo da sudjelujemo u ovoj cool zafrkanciji.

Mnogi članovi cool kluba imaju smisla za fotografiranje i sve što god uslikaju mami poglede i uzdahe, imaju već dobro prepoznatljiv stil. Svjedoci smo da i SD nekad nam ostavi znak pitanja iznad glave, jer nama se nešto drugo dopalo više. Neki od nas nemaju dobar fotić, pa možda zbog toga i ne fotografiraju za cool slike. Nekad, pak pod slikama diskusije krenu i neželjinim tokom, pa vjerujem mnogi odustanu iako bi htjeli probat, jer ne trpe kritike i negativne komentare. Zaljubljenicima u fotografiju je to svejedno, onima koji samo hoće da pokažu šta su skuhali ili da znaju napravit fotografiju može to zasmetat. Ja lično nemam uvijek volju za cifranjem, niti vremena da uslikam sve što skuham, zakuham, ispečem, a i nisam neki stručnjak za dijelit savjete po pitanju mnogih bitnih elemenata kod fotografiranja, pa preporučujem  zavirite u već davno zatvorenu školicu, gdje smo se jedno vrijeme zabavljali isprobavanjem i slikanjem  po receptima „polaznika“ školice.

Tamo ima i linkova do nekih korisnih stranica, koje pokazuju osnove fotografiranja. Možda nekome pomogne, a nekoga zainteresira, ako želi popraviti svoje fotografije na coolki. Ja sam u to vrijeme marljivo učila i naučila neke stvari, ali ih ne primjenjujem stalno, nego ponekad. Nisam markirala sa nastave, ali sam se posve odmetnula.

Ko ima volju i želju da se na ovaj način tokom nekoliko dana zabavi izvolite.

Molim fotografe koji imaju skladno složene slike sa simpatičnim detaljima tipa otvorene knjige, upaljene svijeće, otkinutog komada  papira za pečenje kolača i sličnih stvari da se ne jede, ako neko pokušava da kopira njihov stil. Meni bi bila čast, ako bi neko pokušao kopirati nešto što sam ja uradila. To bi značilo da je dobro i da se nekome dopalo, a i valjda smo svi imali priliku služit se „resavskom školom“ (prepisivanje u školi za vrijeme kontrolnog) ili makar nekome pomoći pri tome, pa tako molim da se ponašamo i ovom prilikom.

DakleM, ako smo se složili oko gore napisanog pridružite se u daskanju. Nećemo na surferske daske, može bit opasno, ali one daskice od kištri/kašeta/gajbica od  povrća i slične, za koje zamolite neko muško da vam ih sklepa oboji ( ako neće muško sklepajte same) i slikajmo, igrajmo se.  Nadam se da će nas bit dovoljno da se divimo našim daskama ( i ne samo daskama) , a sve u periodu od 27.09.2014 do 08.10.2014.

Ja sam na primjer sama obojila jednu drvenu gajbicu od voća i na njoj pravila nekoliko slika. Za osvjetljenje u tmurne dane, kad se ne može izač vani pod sunčevom svjetlosti slikat, preporučujem neku lampu. Može "sklepana" neonka, kao moja iz naslovne slike 😁 (također zamolit svoje muško 😁 da napravi) ili stolna lampa. Meni je jednostavan primjer što sam vidjela kod blogerice cupcake-girl slika sasvim desno. Svoj metod slikanja hrane pokazala nam je mamajac. Još mnoštvo savjeta ima ovdje.

Molila bih da svako kraj svoje slike upiše tag daskanje kako bi ih sve imali na jednom mjestu, jer poslije isteka „takmičarskog dijela“ slijedi nagrada. Naime došlo mi u međuvremenu u moju ludu glavu, da poklonim moju ispeglanu sliku onome, čija slika iz tog „daskanja“ bude proglašena slikom dana.

A o tome kako na silu tražim adresu za poslat sliku znaju i neki coolinari 😁 , dakle prisiljavam ljude da prime slike na dar, jer kod mene samo stoje u kutijama 😛 . Poslije ću numerirat slike od koji će se moći birati  za navedenu nagradu. Ukoliko bude i više objavljenih slika u rubrici slika dana sve će dobiti nagradu i to određenu prema danima objave. Na primjer ona koja je bila prva objavljena dobija prvu nagradu i pravo izbora iz ponuđenih slika. HA ako je ovo samoreklamiranje molim odmah da me se zaustavi 😁 . Mislim da poklanjat nekome nešto svoje ne spada u reklamu ??? Nadam se da su pravila ponuđene igre jasna i da ćemo se lijepo igrati.

Naprijed.

Uh ovo k'o u rovovskoj borbi 😁 ...da kažem akcija 😉 ..k'o fol snimamo film ... ETO .

P.S. Počela sam svuda dodavat ove piesove 😁 ... Nakon komentara od Inka56, koja me lijepo zamolila za produžetak roka takmičenja iz opravdanih razloga, mijenjam rok sa 29.09.do04.10.na gore navedeno. Uključujem i današnji dan zbog VekaM :).

P.S. piesa 😁 - kako sam malo nejasno postavila pravila za daskanje evo i ispravka (još jedna, nadam se neću morat više) boldirano ;).

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.