Moj profil
Ananas
Ananas

Ananas

Ne znam je li itko pisao o ananasu ali evo da napišem par riječi i dodam sliku....

Ne volim baš ananas, ali u posljednje vrijeme bi stalno nešto uzgajala. Vidila sam ovu sliku na internetu i baš me zanima bi li to stvarno tako i uspilo. znači, otkine se taj vrh, skine mekani dio i jednostavno se stavi u vodu dok ne pusti klice. Kad pusti klice posadi se u pitar.

Ne znam jel može od toga izrasti još jedan ananas ili je to samo za ukras, ali bez obzira izgleda cool, a ljubitelji ananasa uvijek mogu s njime spremit neki kolač ili pohati ili što već vole. 

Pronašla sam jedan članak na internetu - Kako uzgojiti biljku ananasa. Pa evo da i to tu napišem, tj. malo bolje opišem ovu sliku u slučaju da netko želi isprobati. Samo nažalost ako se i uspije uzgojiti neće biti jestiv.

Ananas možete uzgojiti kao sobnu biljku od vrška svježega ploda. Odrežite vršak zajedno s 25 mm ploda. Obrežite mesnati dio sve do tvrde, vlaknaste sredine iz koje su izrasli listovi. Ostavite neka se suši dva ili tri dana kako biljka ne bi istrunula. Obrežite donje listove i postavite vršak ananasa na pijesak kao što  je prikazano na slici. Biljka mora biti na svijetlom, toplom mjestu pri temperaturi od oko 23°C.

Nakon otprilike mjesec dana, presadite biljku u mješavinu vlaknastoga tla, listovače ili treseta i pijeska u volumnome omjeru 2 : l : l . Presadite je u lonac od 125 mm i, bude li potrebno, poduprite je štapovima. Sobna temperatura ne bi trebala biti niža od 18°C. Biljku redovito prskajte vodom, ali pazite da zemlja ne bude previše vlažna. Kako se biljka bude razvijala, redovito je zalijevajte i prihranjujte. S vremenom može čak dati i plod, no najvjerojatnije neće biti jestiv.

Ali bez obzira na sve morate priznati da je ideja savršena. :(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.