Moj profil
Najluđi obiteljski Fašnik
Najluđi obiteljski Fašnik

Najluđi obiteljski Fašnik

Ne propusti sjajnu priliku te na Fašnik za sve, baš sve članove svoje obitelji organiziraj slastan i krepak objed, a potom i ludi ulični provod pod maskama.

Ponajprije se potrudi da u tvojoj fašničkoj povorci sudjeluju svi članovi tvoje obitelji, od onih najmlađih do najstarijih (ne zaboravi ni kućne ljubimce!). U izboru likova u koje ćete se maskirati inspiriraj se omiljenom bajkom, crtićem, filmom, igrom ili primjerice povijesnim likom i događajem.

Pri podjeli uloga budi što otkačeniji i duhovitiji, stariji neka postanu mlađi, muškarci žene, životinje ljudi i obrnuto (djeda maskirajte u Supermena, psa u bakicu, tatu u vuka, brata u Trnoružicu, mamu u princa...) I u osmišljavanju maski i kostima daj mašti na volju te ih zajednički izradite od jeftinog materijala:

  • papira (toaletni papir je idealan za egipatske mumije ili za haljine princeza),
  • plastičnih vrećica,
  • kutija,
  • stare odjeće.

Nemaš li ideja, zgodne maske možeš potražiti i kod nas na Coolinarici :)!

Juhica pričalica.jpg

No, kako se na Fašnik uživa i u hrani, pozabavi se i jelovnikom. Pritom obavezno odaberi jela koja se brzo i jednostavno spremaju i podijeli poslove kako nitko zbog umora ne bi odustao od provoda. Najiskusnije, mamu ili baku zaduži za pripremu brda slasnih krafni od Podravka mješavine za krafne, punjenih Lino ladom i Podravka džemom, a ti i ostali za ručak skuhajte i poslužite Podravkinu juhicu okruglicu, juhicu zvijezdicu ili juhicu pričalicu te špagete mljackete ili tjesteninu smazolinu obogaćenu kolutićima finih Podravka hrenovki.

Tjestenina smazolina.jpg

Kako je Fašnik dan kad i odrasli podjetinje, svima će, baš svima, prijati fini i zdravi Podravka dječji objed, koji je k tome dovoljno hranjiv da zagrije i osnaži organizam za dugotrajno ludovanje na zraku i hladnoći, ali i dovoljno lagan da nitko, pa čak ni djed, ne poželi odspavati nakon ručka.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.