Moj profil

Muffinerija - pokloni za mamu

Muffini su idealni pokloni za mame u povodu Majčinog dana.
Dobro će doći kao mali obrok za mame dok jure na posao ili razvoze svoje malene u školu/engleski/sport/rođendane.

Mama je prva riječ koju progovorimo i njeguje nas ljubavlju i toplinom čak i kada nam ponašanje nije blistavo. I zato sve mame zaslužuju nešto posebno za svoj Majčin dan. Nešto što će zadržati smiješak na njenom licu i toplinu u srcu još dugo nakon što taj datum prođe.

Čajanka za najdraže mame

Zašto joj ne bismo u najvećoj tajnosti priredili čajanku i iznenadili je kada dođe kući prekrasno postavljenim stolom, cvijećem, mirisnim muffinima (pogledaj naše Cool preporuke) i čajem.

Prije nego što mama dođe....

Pokaži mami što ti znači. Majčin dan je idealan da na kreativan način pokažeš ljubav prema mami. Prije svega uz pomoć odraslih pospremi svoj dom. Mame to cijene. Svakako stan mora mirisati, neka to bude uz pomoć drvenih štapića uronjenih u mirisnu tekućinu ili potpourri tako da ne moraš brinuti oko paljenja svijeća.

Stolnjak neka bude lijep, cvjetni i proljetni, no ukoliko ga nema pri ruci mamu će oduševiti i običan stolnjak sa čijih rubova vise veliki cvjetovi od kartona.

Iznenađenje...

Uz pomoć tate od velikih komada spužve izrežite velika srca u veličini tijela: ukoliko je spužva deblja možeš izrezati otvore i obući srce poput kostima, a ako je spužva tanja dovoljno je na nju pričvrstiti gumicu koja će držati srce na prednjoj strani tijela. Ovisno o broju braće i sestara na svako srce možeš napisati poruku, a kada svi stanete u red (ili u vrstu, kako se kaže na tjelesnom) neka to bude rečenica koju želite reći mami npr. Najdražoj mami (sve na jednom srcu), Naša mama (jedno srce) je najbolja! (drugo srce). Mama (jedno srce) volimo (drugo srce) te (treće srce) itd.

će dobro doći kao mali obrok za mame dok jure na posao ili razvoze svoje malene.

Svakako pripremi scenski nastup, dozvoljeno je i malo prestrašiti mamu, tako da vi kao vesela srca iskačete iza trosjeda, ostave ili ormara, no u tom slučaju morate imati doušnika kao što je tata, djed ili netko tko će vam javiti kada mama stiže i kad je vrijeme za prepad.

Mama to sigurno neće zamjeriti kada ugleda dekoriranu scenu. Napravi girlandu od vune ili čvrstog konca tako da niti rastegneš preko cijele sobe, a na njih nalijepiš  izrezana srca i cvijeće.

No ako zaista želiš mami izmamiti suze na lice, napravi fotogirlandu. Izaberi fotografije na kojima si ti s mamom u najrazličitijim situacijama i kada si bio/la mala beba, do odlaska u školu, neke svakodnevne fotografije i šarenim štipaljkama objesi za girlandu.

Na vratima (bolje izbjegavaj zidove da ne ostanu mrlje) nalijepi šarene kartone s lijepim mislima za mamu (Moja mama je najbolja, Mama volim te) ili poneki lijepi prigodni stih.

Na stolu svakako treba biti cvijeća. Neka to bude ovo lijepo, nježno, proljetno cvijeće, buket šarenog poljskog cvijeća, tulipani, narcise ili nekoliko teglica jaglaca (samo da nije počupano iz susjedovog vrta ili obližnjeg parka).

Lijepo postavi pribor za čajanku, lijepi čajnik, šalice za čaj sa žličicama i prigodnim salvetama. Neka pri ruci bude kuhalo za vodu i kutijica s izborom čajeva. Med, šećer, smeđi šećer i narezane kriške limuna svakako se također trebaju naći na stolu, okružujući maminu šalicu.

Sve mame zaslužuju nešto posebno za svoj  dan, nešto što će zadržati smiješak na njenom licu još dugo.

Na lijepi poslužavnik, idealno bi bilo etažer (to su okrugli keramički poslužavnici na više katova) poslaži muffine i sitne kolačiće. Bitno je da je sve malo, lagano, slatko i da se mogu lako pojesti u jednom zalogaju. Uz slatko možeš pripremiti i nešto slano - minijaturni sendviči (od tosta) sa sirnim namazom i kombinacijom svježeg povrća bit će pravi osvježavajući zgoditak.

Laž ili istina

Nakon što je mama došla sebi od iznenađenja, vrijeme je za igru istine. Mama mora reći tri rečenice od kojih je jedna laž, a mogu biti i iz doba njenog djetinjstva. Sigurno će biti puno zanimljivosti koje do sada nisi znao/la o svojoj mami.

Intervju s mamom

Kad se svi najedu i okrijepe čajem, možeš se pretvoriti u novinara i pitati mamu o najrazličitijim događajima iz njenog života. Npr. što je htjela postati kad je bila mala, nešto o njenim prijateljima, učiteljima, školskom dobu, o tome kako je upoznala tatu, koji joj je bio najsretniji ili najizazovniji trenutak u životu.

Mama odmori se, zaslužila si

I na kraju večeri, oslobodite za mamu najbolje mjesto na trosjedu, ispecite joj kokice i omotajte dekicom, a za to vrijeme neka djeca pospreme kuhinju.

Pripremi nekoliko prigodnih filmova za mamu. Evo nekoliko prijedloga:
Mamma Mia, Erin Brockovich, Moje pjesme moji snovi, Moje grčko vjenčanje, Čokolada, Tatica u suknji.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.