Moj profil
Majčin dan na dječjem jelovniku!
Majčin dan na dječjem jelovniku!

Majčin dan na dječjem jelovniku!

I to ne bilo kakvom jelovniku, nego proljetno-razigranom. Danas imaš priliku (uz Coolinarikin šalabahter) zamijeniti mamu i poigrati se dužnostima "glave kuće". Bit će to Majčin dan kakav se dugo pamti!

Došlo je mamino vrijeme, njezinih 1 440 minuta (ili cijeli jedan Majčin dan). Osim tradicionalnog "majčinodanskog" poklona, mamu će najviše veseliti ukoliko je oslobodiš kućanskih dužnosti bar na taj jedan dan. Jedan je od najzahtjevnijih poslova priprema objeda za obitelj, stoga smo sastavili vrlo jednostavan meni, koji će zadovoljiti i najistančanija osjetila, a u pripremi ćeš se zabaviti i ponešto novoga naučiti.

Kako se tvoja mama uvijek brinula za cjelovite obroke, raznovrsne i bogate svim hranjivim tvarima, odlučili smo se za jelovnik koji odražava takav kulinarski stav. S obzirom da Majčin dan pada u proljeće, iskoristit ćemo tu prednost i obojiti recepte tonovima šparoga, gljiva i jagoda. Ukoliko ti pored silnog učenja, slobodnih aktivnosti i novih proljetnih ljubavi ne preostaje puno vremena, najbolje je biti sustavan. Recepte isprintaj i – put pod noge do obližnje tržnice ili bolje opskrbljenog dućana kako bi cjelokupnu opskrbu obavio/obavila na jednom mjestu.

S obzirom da Majčin dan pada u proljeće, iskoristit ćemo tu prednost i obojiti recepte tonovima šparoga, gljiva i jagoda.

Iskusni kuhari savjetuju ti da prvo nabaviš sve namirnice, zatim očistiš i pripremiš radne površine (sve to u vrijeme dok mama nije kod kuće), pozoveš tatu u pomoć i tek onda kreneš s osvajanjem kulinarskih vrhova.

Za dodatni ugođaj predlažemo cvijetak u vazu, jednostavan i veseo stolnjak i tvoje nasmijano lice. Bit će to Majčin dan kakav se pamti!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.