Moj profil

Zamotuljci za sve i svakoga

Prvi korak uspješnog gastro dizajna počinje s odlukom da pripremimo hranu na poseban način, a spiralni zavijutci popunjeni raznim slanim nadjevima i desertne rolade ispunit će vaša očekivanja.

Rolada ima bezbroj, što slatkih, što slanih. Ali ja bih se usudila reći da rolade nisu tek puki popis jela, već odluka da nešto spremimo na poseban način.

Mnoga jela koja postoje u jednostavnom, nesmotanom obliku, mogu postati roladom. Možemo ispeći biskvit, prepoloviti ga uzdužno i nadjenuti marmeladom, također možemo napraviti tanji biskvit (jednostavno uzeti veći lim), namazati ga tom istom marmeladom, zamotati i rezati tako da dobijemo dvobojne spirale.

Rolada od bundeve



Pileća prsa možemo narezati, ispeći i dovršiti u umaku od gljiva, kao što ta ista pileća prsa možemo raširiti, pokriti gušćim umakom od gljiva, zamotati, zavezati i ispeći. U oba slučaja, rolada će bolje zadržati i prožeti okuse, osim što će izgledati primamljivije od uobičajene dvodimenzionalne prezentacije.

Postoje slavne slatke rolade, poput spomenutog biskvita u kombinaciji s marmeladom, šlagom, čokoladom. One se često, narezane na kriške, koriste u izradi šarlota, upravo zbog svog neobičnog izgleda. Također postoje rolade od dizanog i prhkog tijesta, poput orehnjače ili makovnjače. I u pripremi ovih posljednjih, treba biti pažljiv i strpljiv, jer i "oko traži svoj dio". Spirala kao uspješni gastro dizajn?

Biskvitna rolada

Slično je i sa slanim roladama, kojih stvarno ima svih vrsta, od mesa, povrća, tijesta, ribe. Mesnate i riblje rolade uglavnom ćemo nadjenuti povrćem ili sirom, ali ćemo se i u tom slučaju potruditi da jelo izgleda raznobojno.

Na raspolaganju imamo zeleno i narančasto povrće, žuto jaje, dugoljaste šparoge i mrkve, tanko narezani crveni pršut, bijeli mekani sir, ljubičasti radić, tamnocrvenu ciklu, kiseli krastavac, okrugle masline i još mnoštvo drugih dodataka, koje ćemo prilagoditi glavnom sastojku (mesu, ribi ili tijestu) i svom ukusu.

Mirisna pureća rolada

Zamotuljci se sviđaju ljudima. Prekrasno izgledaju na tanjuru i jelima daju svečanu notu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.