Moj profil

Voće u salatama: Osvježavajući recepti prepuni iznenađenja

Kada nam ljeto daruje voće, onda je najbolje iskoristiti ga u bogatim ljetnim salatama.

Volite li se poigrativati različitim okusima i spajati naizgled nespojivo, imamo savršene ideje za vas. U receptima koje vam donosimo kriju se sastojci koje ne biste očekivali u ovim kombinacijama. Svejedno, iznenadite svoj um i nepca i možda pronađete idealan zalogaj ili više njih za vruće ljetne dane, kada pećnica i nije baš najbolji prijatelj.

Salsa od bresaka

Ukoliko vam do sada nije palo na pamet spojiti sočne breskve i ljubičasti luk, ne znate što ste propustili, jer isprobali smo Salsu od bresaka. Ova kombinacija može biti predjelo ili prilog, a doslovno pršti od boja i okusa. Još jedan izazov za nepce stiže u obliku ljetne toskanske panzanella salate pune ljetnog voća, obogaćene preljevom od maslinovog ulja, limuna i ljute paprike.

Voćna salata sa špinatom

Jagode i borovnice mnogima su među omiljenim voćem pa sezonu prvih mirisnih bobica koristimo za izradu kolača, džemova, torti ili salata, od kojih je posebno zanimljiva kombinacija koju krije voćna salata sa špinatom. A kako uspješno spojiti ljubičasti luk, špinat, borovnice, jagode i maline doznajte u receptu pod nazivom salata sa špinatom.

Strawberry salsa...

Još jedno okusno iznenađenje dolazi u obliku zdjele napunjene crvenom i zelenom bojom sočnih zalogaja. Strawberry salsa... sadrži jagode, kivi i krastavce i recept je za čisti užitak. Salata u kojoj se izvrsno spajaju meso i voće i čine jedinstvenu okusnu cjelinu je  voćna salata s piletinom. Preporučujemo da pronađete svoju kombinaciju omiljenih okusa te je nadopunite orašastim plodovima.

Salata s pekan orasima

Spoj voća, povrća, oraha i sira rezultirao je salatom s pekan orasima. Iako botanički gledano, pekan orah spada u voće, zastupljen je u kulinarstvu u ulogama koje su dodijeljene orašastim plodovima, primjerice tortama, kolačima, snackovima, pitama, sladoledima i salatama. Rajčica je već standardni domaćin brojnim salatama, a mi predlažemo nešto drugačiju kombinaciju okusa u paradajz salata sa ananasom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.