Moj profil

Olakšajte pripremu uskrsnih jela, imamo savjet kako kuhati jednostavno i ukusno

Kad pomislimo na savršenu blagdansku trpezu, većini je prva asocijacija provođenje cijelog dana u kuhinji. No za pripremu uskršnjih delicija postoji brži i jednostavniji način koji će vam uštedjeti i vrijeme i živce

Vjerojatno ste već odlučili ili još možda razmišljate što ćete sve kuhati za najveći kršćanski blagdan Uskrs i kojim jelima razveseliti nepca najmilijih. No, zašto ovaj Uskrs ne bi bio malo posebniji od ostalih, a blagdanska jela koja ćete poslužiti pripremljena tako da vam kuhanje bude užitak i ne iziskuje mnogo vremena. Inspiraciju za bogatu blagdansku trpezu možda je i lako pronaći, no ono što svi želimo jest olakšati si pripremu jela. Znate li da i vrsta posuđa određuje ne samo način spravljanja jela već i njihov okus? Preduvjet za uspješnu pripremu  blagdanskog stola je opskrbiti se odgovarajućim posuđem Delimano u kojem će kuhanje biti inspirativno, zdravo, jednostavno, kvalitetno, neće iziskivati mnogo vremena, a konačan okus će zadovoljiti sve vaše ukućane. Različita kuhinjska pomagala bit će sigurno od velike pomoći i koristi jer cilj je provesti u kuhinji optimalno vremena, a zahvaljujući suvremenim rješenjima olakšati si sve što možemo u pripremi jela. Zbog toga će razni kuhinjski gadgeti poput sjeckalica, električnih uređaja ili pak, kvalitetnog posuđa za posebne namjene pridonijeti uspješnijem kulinarskom zadovoljstvu.  

Blagdanski stol uvijek obiluje mnogim delicijama, od tradicionalnih do laganijih blagdanskih jela, a konačan odabir delicija ovisi o podneblju u kojem se nalazimo. Zahvaljujući proljeću, bogatu trpezu krasit će sigurno i sezonska jela, proljetnice poput šparoga.

Tradicionalni uskrsni doručak gotovo je svima zajednički te su na svakom stolu kuhane pisanice, šunka, pršut, hren, sir, mladi luk, rotkvice, peciva ili pak, sirnice/pince. Ako dan pak, započinjete omiljenim zdravim napitkom pripremljenim u NutriBulletu, nema razloga i da na uskrsno jutro to ne napravite, posebno u ovo vrijeme kad su i tržnice ponudom prepune zdravih namirnica.

Ukućane možete razveseliti posebno dekoriranim povrćem, primjerice rotkvicama u čemu će vam pomoći sjeckalica Spring Brava koja uspješno i vješto zamjenjuje daske za rezanje, sigurnija je i skraćuje vam vrijeme aranžiranja. Uskrsni raskošni stol dio je tradicije koja se vremenom prilagođava i bez obzira hoćete li za blagdanski ručak poslužiti janjetinu, teletinu ili pak, neko drugo meso važno je kako ćete ga pripremiti i poslužiti. Green planet set posuđa idealan je za pripremu svakog jela jer omogućuje jednostavno i lako kuhanje, a ekološki je prihvatljivo. U njemu možete servirati meso, krumpir ili pak, neki drugi prilog te umak i ne morate sve što skuhate prebacivati u posebno posuđe za serviranje.

Blagdanski stol premda raskošan, ne mora iziskivati mnogo truda i vremena provedenog spravljajući jela. Dovoljno je imati posuđe i kuhinjska pomagala koji će biti najbolji saveznici u spravljanju različitih vrsta jela. U nastavku donosimo inspiraciju za jednostavno jelo food blogerice Nataša Rajčević.

Pita s povrćem i slanutkom

Ova pita s povrćem je idealna za pripremu unaprijed, može stajati u hladnjaku do nekoliko dana a uz to je i bez glutena. 

U Delimano Green Planet posudi od 24 cm prvo lagano popržite  povrće, zatim dodate smjesu sa brašnom i stavite peći. Sve u istoj  posudi, što nam dodatno olakšava i kuhanje i čišćenje :)

Tikvicu ćete najbolje narezati s Brava Spring sjeckalicom koji će vam uštedjeti dosta vremena, posebno ako imate više vrsta povrća. 

Sastojci:

  • 0.5 kg brokule, narezane na cvjetove
  • 10-ak cherry rajčica, prerezanih na pola
  • 1 tikvica, narezana na kolutove 
  • 1 poriluk, narezan na kolutove
  • 4 režnja češnjaka, naribana
  • Vezica mladog luka, narezanog na kolutove
  • Sok pola limuna
  • Sol po želji
  • Žličica mješavine začinskog bilja
  • 220 grama slanutkovog brašna
  • 250 ml vode
  • 200 grama biljnog jogurta
  • Par mlazova maslinovog ulja

Priprema:

  1. U Delimano multifuncionalnoj posudi zagrijte malo maslinovog ulja pa kratko dinstajte poriluk. Kad je malo omekšao dodajte cvjetove brokule, cherry rajčice, tikvicu, mladi luk, češnjak, sve malo posolite i dinstajte još 5-7  minuta.
  2. U međuvremenu pomiješajte slanutkovo brašno s jogurtom i vodom, dodajte začinsko bilje, limunov sok i prstohvat soli. Sve kratko zblendajte u Nutribulletu i prelijte preko povrća. 
  3. Po želji po vrhu dodajte još malo polovica cherry rajčica i kolutova tikvica, prelijte mlazom maslinovog ulja i pecite u predhodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta na 180 stupnjeva.

 Jeste li znali da:

  • Delimano ima popust do 25% na odabrane proizvode

Uživajte ovog Uskrsa sa svojim najmilijima i isprobajte recept koji je za vas osmislila food blogerica Nataša Rajčević. Inspirirajte se pripremajući i kuhajući u Delimano posuđu. Iskoristite super ponude koje je povodom Uskrsa pripremio Delimano jer na odabrane proizvode možete ostvariti do 25 posto popusta.

Native članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.