Moj profil

Najbrži recepti za doručak koji će vas dugo 'držati' sitima

Uživajte ujutro u laganom doručku s hranjivim dodacima kako bi svom organizmu pružili sve dobrobiti za uspješan početak radnog dana.

I dalje vrijedi nutricionističko pravilo da za uspješan ostatak dana dan treba započeti zdravim doručkom. Kada nam raspored nije toliko natrpan, puno je lakše posvetiti pažnju pripremi doručka i ujutro u miru uživati u zdravom obroku. Zobene pahuljice s jogurtom i voćem idealne su za početak dana.


Najbolji doručak su svakako žitne pahuljice odnosno muesli s mlijekom ili jogurtom, koje su lagan obrok, bogat složenim ugljikohidratima i proteinima kako bi stanicama osigurale energiju za jutarnje aktivnosti. Zobene pahuljice jedna su od glavnih namirnica za zdravlje srca jer smanjuju razinu kolesterola u krvi, rizik od ateroskleroze i reguliraju razinu šećera u krvi. Dodajte još omiljenom voću i med i uživajte u složencu s mueslima i voćem.

Uz dodatak orašastog voća poput lješnjaka ili badema te sušenog voća, pružaju dodatan blagotvoran učinak, jer su sve te namirnice bogate hranjivim tvarima s pozitivnim djelovanjem na zdravlje organizma. Proteinski crumble u čaši sadrži i bademe koji daju energiju te jamči užitak u svakom zalogaju.

Bademi

  • štite srce i krvne žile jer vitamin E smanjuje rizik od ateroskleroze
  • mononezasićene masne kiseline smanjuju rizik od bolesti srca

Antioksidansi borovnica štite stanice organizma od oštećenja i i dodali smo ih u energični detoks doručak, zajedno s ostalim sastojcima koji pozitivno utječu na djelovanje organizma.

Sušene borovnice, brusnice i maline

  • borovnice smanjuju rizik od demencije
  • borovnice i brusnice smanjuju mogućnost razvitka E. coli
  • brusnice pomažu razvitak "dobrih bakterija" u probavnom traktu
  • maline štite stanice organizma uključujući i DNK od oštećenja
  • maline pomažu očuvanju funkcija krvnih žila.

Odabir dobro izbalansiranih mueslija za doručak pružit će organizmu sve potrebne hranjive tvari i energiju za uspješan početak dana, a obzirom na njihov sadržaj i dodatne zaštitne učinke na zdravlje organizma, poput primjerice zobi s jogurtom.

Muesli s niskomasnim mlijekom ili jogurtom zaista su najbolji izbor za zdrav doručak koji ne opterećuju organizam i stoga omogućuju ugodno prijepodne za uživanje u omiljenim aktivnostima. Odlučili smo dan započeti s Kremastom zobenom kašom s voćnim namazom koju smo obogatili orašastim plodovima.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.