Moj profil

Maštoviti i fini dječji zalogaji

Razveselite mališane maštovitim zalogajima koji će ih oduševiti ne samo okusom, već i izgledom te po cool receptima spremite krepke ražnjiće, sendvič i slatku roladu.

Za nas Coolinaričare nimalo privlačna situacija u kojoj smo, nažalost s razlogom, uskraćeni za uživanje na tržnicama i u trgovinama kad god to poželimo, nipošto se ne mora ogledati ni na našim, ni na dječjim jelovnicima.

Bez sumnje i u ovim stresnim vremenima, uz samo malo truda i mašte, čak i od najosnovnijih, uvijek prisutnih namirnica u našim kuhinjama, hladnjacima i smočnicama mogu nastati slasni i hranjivi slatki i krepki zalogaji koji će oduševiti i najizbirljivije mališane.

Bez sumnje i u ovim izvanrednim i stresnim vremenima, uz samo malo truda i mašte, čak i od najosnovnijih, uvijek prisutnih namirnica u našim kuhinjama, hladnjacima i smočnicama mogu nastati slasni i hranjivi slatki i krepki zalogaji koji će oduševiti i najizbirljivije mališane.

Stoga, uz malu pomoć cool recepata pripremite maštovite male fine zalogaje neobične ražnjiće, sendvič klaun i roladu Lino ladu, koji će djecu oduševiti ne samo svojim okusom, već i izgledom.

Neobični ražnjići

Simpatična činjenica da su djeci posebno privlači i ukusni zalogaji koji se jedu ručicama te k tome još nanizani na štapiće u obliku ražnjića, poznata je i draga svim mamama. Stoga će ih zasigurno oduševiti i maštoviti neobični ražnjići od komadića kruha od cjelovitog brašna s maslacem i džemom, grožđa, jabuka i sušenih marelica, koji ne samo da su primamljivi svojim izgledom i slatkim okusom, već su, što im je posebno važno, i hranjivi i zdravi. Naravno, ovaj recept možete pripremiti i u krepkoj verziji sa sirnim namazom te kockicama sira, šunke i povrća. Štoviše, djeci omiljene ražnjiće svakako iskoristite i kako biste ih naviknuli na nove okuse te posebno na prihvaćanje voća i povrća koje inače odbijaju jesti. U tu svrhu ono što mališani iz tko zna kojeg razloga uporno odbijaju kombinirajte s voćem, povrćem i ostalim namirnicama koje vole i uvjerite se da će im odjednom biti privlačni baš svi okusi. Za dodatan efekt i veće zadovoljstvo ražnjiće umjesto na tanjuru, servirajte jako cool, zabodene u jabuku ili krumpir omotan srebrnom kuhinjskom folijom.

Sendvič klaun

Iako djeca obožavaju sendviče svih vrsta i oblika, posebno se raduju onim neobičnim i veselim koji izgledaju kao da su ispali iz njihovih omiljenih slikovnica ili crtića. Stoga ih razveselite baš takvim maštovitim, klaun sendvičem koji će ih osim svojim izgledom (djeca jedu očima zar ne?) oduševiti i slasnim okusom finog peciva, sirnog namaza, šunke, sira i povrća. K tome, ovaj će sendvič zasigurno inspirirati i sve maštovite mame (a koja mama nije maštovita?) kojima će već prilikom pripreme ovog recepta sinuti i druge ideje kako uz pomoć uvijek dostupnih sastojaka, salame, sira, majoneze i primjerice kiselih krastavaca i najobičnije sendviče učiniti djeci još poželjnijima i ukusnijima. Za pojačavanje wow efekta, posebno u ovoj novonastaloj situaciji u kojoj su djeca posebno željna i druženja i novih iskustava, ovaj recept pripremite za sve ukućane, te ga umjesto na uobičajen način u kuhinji za stolom, servirajte drugačije, uz veselo druženje na kućnom pikniku upriličenom na dekici i jastucima na podu u sobi.

Rolada Lino lada

Iako je djeca obožavaju i na žlicu i na kruhu, Lino lada je idealan sastojak i za fine slastice koje se k tome i vrlo jednostavno pripremaju. Jedna od onih koja će oduševiti male sladokusce je rolada Lino lada od finog biskvita sa slasnom mliječnom baršunastom kremom od Lino lade milk i sira mascarpone, s malo svježeg ili zamrznutog voća ili džema.

U nedostatku vremena ili dječje strpljivosti, Lino ladu možete iskoristiti i za još jednostavnije, mini rolade za koje valjkom što tanje izvaljajte bijeli meki toast bez korice, izdašno ga namažite Lino ladom te zarolajte i pospite šećerom u prahu. Naravno, rolada će biti još ukusnija ako se u njenoj pripremi oslonite i na pomoć mališana, koji će baš kao i vi jako uživati u zajedničkom poslu. Za još veći užitak u slasnim okusima, ali i zajedničkom druženju, za sve ukućane upriličite mali Lino party s pričanjem priča ili čitanjem djeci omiljenih slikovnica.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.