Moj profil

Mađarski gulaš - u skladu s prirodom

Istinita video priča, kako živjeti u sladu s prirodom, udisati život punim plućima i začiniti Vegetom, iziskuje divljenje i pomalo zavisti na hrabrost.

To zapravo i ne čudi, jer susjedi Mađari tek su kojih dvadesetak kilometara udaljeni od kolijevke Vegete. U Mađarskoj gotovo da nema trgovine gdje nećete naći Vegetu, koja je domove naših susjeda posjetila prije 50 godina, uvukla se u njihove kuhinje i trajno se nastanila na tom tronu.
Zato se i glavni junak naše video priče mogao odreći gradske buke, vreve i stila ranijeg života, ali ne i svog omiljenog dodatka jelima.

Mađarski gulaš - u skladu s prirodom


Imre Dóczy ima 43 godine, živi s obitelji na farmi u blizini sela Balaton, ali ne kraj poznatog jezera Balaton, već u blizini mađarskog nacionalnog parka Bükk na sjeveroistoku Mađarske. Do 15-ak godina unazad živio je kao poslovni čovjek, vlasnik studija lanca kuhinjske opreme. Osjetivši snažnu želju za životom u prirodi, kojoj se više nije mogao odupirati, odlučio je poslovni život ostaviti za sobom i na obiteljskom imanju započeti potpuno novi život. Ostavljajući za sobom sve, osim strasti za kuhanjem s Vegetom, svoj je životni put nastavio u skladu s prirodom.
Šarolikost i bogatstvo prirode s kojom se potpuno suživio, najbolje opisuje upravo tradicionalno mađarsko jelo, koje odlikuje pravi vatromet okusa i boja – gulaš.
Istinita video priča, kako živjeti u sladu s prirodom, udisati život punim plućima i začiniti Vegetom, iziskuje divljenje i pomalo zavisti na hrabrosti, koje nam ponekad nedostaje da oplemenimo svoj život.
Potražite inspiraciju u nekom od recepata za tradicionalno mađarsko jelo, jer vjerujemo da i vas zanima što se kuha u susjednom loncu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.