Moj profil

Kada tuna spasi dan: 3 recepta gotova za manje od pola sata

Ljeto je vrlo izazovno za kuhanje zbog visokih temperatura, radi čega se trebamo okrenuti jednostavnim jelima gotovim u manje od pola sata. Donosimo tri super brza recepta s tunom.

U ljetnim danima, kad se temperature penju iznad 30 Celzijusa, kuhanje postaje pravi izazov. Čak ni najveći ljubitelji kuhanja ne vole provoditi previše vremena za štednjakom. Vrućina ne samo da otežava pripremu hrane, nego utječe i na naš apetit. Sve što želimo jesti tijekom sparnih i vrućih dana jest nešto lagano, osvježavajuće i brzo gotovo. S druge strane, potrebno je pripaziti da svaki obrok bude hranjiv, dobro izbalansiran i da sadrži različite skupine namirnica. Takva jela ne opterećuju probavu i ne umaraju nas, nego nam daju potrebnu energiju za borbu protiv visokih temperatura, a upravo je to ono čemu težimo u ovom dijelu godine.

Hranjiva i dobro izbalansirana jela ne opterećuju probavu i ne umaraju nas, nego nam daju potrebnu energiju za borbu protiv visokih temperatura.

Jeste li znali da samo jedna nutritivno bogata namirnica može iznjedriti ideje za brz i lagan ljetni ručak na više načina? Eva Tuna iz konzerve izvrstan je izvor proteina i omega-3 masnih kiselina, a lako se sljubljuje s drugim sezonskim namirnicama i stvara prave ljetne gastronomske rapsodije. Vrijeme je da prepustite čarima mora i ljeta da zavladaju vašim tanjurima i krenete u slasnu ljetnu avanturu. U nastavku predlažemo tri recepta koja možete pripremiti s Eva tunom za manje od pola sata.

Zalogajčići od tikvica

Hladni zalogajčići od tikvica idealni su kao predjelo ili snack između dva obroka. Možete ih ponijeti na posao ili plažu, grickati uz film ili seriju, ali i poslužiti gostima ako pripremate kućnu zabavu ili party na otvorenom. Za pripremu zalogajčića od tikvica potrebno je svega 20 minuta i nekoliko sastojaka – tikvice, ricotta sir i Eva Tuna fileti u maslinovom ulju. Umjesto tikvica možete koristiti i mlade patlidžane.

Gnijezda s tunom

Tjestenina se brzo kuha i odlična je baza za različite recepte, zbog čega ispunjava sve uvjete za brza i fina jela u kojima bismo mogli uživati svakoga dana ljeta. U kombinaciji s tikvicama i Eva tunom s rajčicom tvori ukusni ljetni obrok koji ni najzahtjevnije nepce neće razočarati. Možete se poigrati s tjesteninom i maštovito poslužiti ovo jelo s tunom i tikvicama, što će ga učiniti još primamljivijim već na prvi pogled.

Brza salata s tunom

Salate su uvijek dobar izbor za brz i lagan ljetni obrok. Odaberite sezonsko povrće, poput rajčica, krastavaca i kukuruza, dodajte proteinske izvore, kao što su grah i Eva Tuna komadi u biljnom ulju te sve začinite maslinovim uljem i limunovim sokom. Dobit ćete savršeno izbalansiran obrok u samo 15 minuta, a možete ga jesti i kao ručak i kao večeru.

U danima kad ne stignete ni proviriti u svoju kuhinju (a dobro znamo da ih bude!), odličan su odabir nove funkcionalne Eva tuna salate – PROTEIN I BALANCE. Eva PROTEIN tuna salata jedinstvena je po kombinaciji odličnih i zanimljivih sastojaka od kojih se uz tunu izdvajaju mahune, sezam, crna leća te grašak, dok Eva BALANCE tuna salata donosi vitalnost i ravnotežu u jednom obroku. Uz tunu tu se ističu visokovrijedni sastojci sjemenki konoplje, smeđe riže i pržene heljde.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.