Moj profil

Eva sardine: Veliki povratak malih riba

Svježe sardine iz Jadranskog mora, kojima smo dodali samo malo ulja i još manje soli, fantastičan su odabir za brz obrok, kad ti se baš ne da kuhati ili jednostavno ne stižeš. Ali ako misliš da se s Eva sardinama ne može kuhati, na svoju sreću, varaš se!

Jedne sardine, more recepata

Ta mala i nama omiljena riba odlična je u toliko puno recepata. Od sardina možeš napraviti pogaču, salatu, quiche, tart ili namaz. Možeš ih gratinirati ili sljubiti s rezancima ili nekom drugom paštom pa dodati rajčicu i kap dvije maslinova ulja za mediteranski štimung.

No najveća prednost Eva sardina jest upravo ta što dolazi iz Jadranskog mora.

Ako ti je do salate, Eva sardina prava je delicija kad se miješa s povrćem. Stižu nenajavljeni gosti? Neka, ako ima sardina pri ruci, bruskete spašavaju stvar, a i spomenuti namaz radi se lakše i brže nego što se čini. Recepata je puno pa inspiraciju svakako pronađi na Eva web stranici.

Od Jadranskog mora do tvog stola

Možda je sitna, ali sardina sa sobom donosi pravo bogatstvo. Puna je omega-3 masnih kiselina koje, redovitom konzumacijom, mogu smanjiti rizik od bolesti krvožilnog sustava te pomažu kod razvoja živčanih stanica, posebice kod djece.

Bogata je vitaminima D i B12, baš kao i kalcijem važnim za razvoj kostiju. A koliko je puna bjelančevina, zna svatko tko za njom posegne nakon dobro odrađenog treninga.

No najveća prednost Eva sardina jest upravo ta što dolazi iz Jadranskog mora. Ribari ih ulove u dijelovima Jadrana koji ima najbolje uvjete za rast ove ribe, odnosno tamo gdje je temperatura 9°C, a salinitet 38,3 promila.

Iz ribarskih mreža odmah idu u Mirna tvornicu u Rovinju, gdje se pažljivo čiste i slažu u limenke. Dodajemo im malo soli i ulja. Nema nikakvih umjetnih konzervansa jer Eva sardina je najbolja takva kakva je – svježe ulovljena i obrađena, spremna da u njoj uživaš. Bilo da je nestrpljivo pojedeš iz limenke uz malo domaćeg kruha ili da s njom pripremiš neko od ukusnih jela.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.