Moj profil

Elegancija po vašoj mjeri: Otkrijte kako postići luksuzan izgled kuhinje

Ako ste kroz godine zaključili da je elegantan stil ono čemu težite pri uređenju interijera, velike su šanse da imate istančan ukus za profinjene komade namještaja.

Elegantan stil podrazumijeva neutralnu paletu boja u svim prostorijama koja se kasnije nadopunjuje luksuznim i profinjenim materijalima i detaljima. Ako ste u potrazi za novom kuhinjom, u ponudi salona Namještaj Mima možete pronaći elegantne kuhinje po mjeri koje će odgovarati vašem stilu. Riječ je o kuhinjskim modelima u nenametljivim nijansama, poput sive ili bež, koji pritom imaju poneke luksuzne detalje poput bijelih fronti visokog sjaja, mramorne radne ploče ili korita i slavine u zlatnoj boji.

Evolution: Gloss Laccato Bianco

Koncept kuhinje po mjeri omogućava vam da iskoristite apsolutno svaki kutak vaše kuhinje, uključujući i prostor blizu stropa koji u većini kuhinja ostaje prazan. Na primjeru ovog modela možete vidjeti kako je svaka praznina iskorištena te se zahvaljujući površini neprekinutih linija i elementima bez ručkica dobila suvremena i elegantna kuhinja. Uz to, kuhinja uključuje i soft close sistem zatvaranja, moderne elemente sa staklenim frontama i ugradbenom rasvjetom te lakirane fronte visokog sjaja. Odabirom ovog modela u prostor donosite dizajn s dodirom perfekcionizma.

Amelie: Amelie Bianco Opaco + Espirit Terra

Elegantni i klasični stil često imaju dodirnih točaka, a to je savršeno prikazano i na primjeru ovog modela kuhinje s matiranim frontama. Gornji elementi sadrže ravne i jednostavne fronte bez ručkica koje su odlično uklopljene s elegantnim donjim frontama s utorima. Također, rustikalni utori u kombinaciji s otvorenim policama i zlatnim ručkicama kuhinji daju dozu profinjenosti. Ovakvom kombinacijom stilova dobiva se prostor pun topline i osobnosti.

Purity

Čist i jednostavan dizajn pravi je odraz elegancije, a to odlično prikazuje i Mimina kuhinja po mjeri Purity. Ona je pravi odraz minimalizma i jednostavnosti, a diskretan dizajn postignut je korištenjem „J“ ručkica i soft close mehanizma. Bijele fronte visokog sjaja u kombinaciji s mramornom ili drvenom radnom površinom učinit će vašu kuhinju modernom i prozračnom. Imajte na umu da ovaj model možete prilagoditi potrebama svog prostora te odabrati osnovne i dodatne elemente koji će zajedno tvoriti kuhinju po vašoj mjeri.

Espirit: Elixir Grey VS + Espirit Eureka

Ovaj je model pravi primjer kako tamnije nijanse kuhinje u kombinaciji sa bijelom radnom površinom mramornog uzorka odišu elegancijom. No, kako kuhinja ne bi djelovala previše hladno, u dizajn su integrirani drveni elementi te se kontrastom toplog drva i fronti visokog sjaja postigao zanimljiv spoj. Kuhinja također dolazi s integriranom profilnom ručkicom kojom se postiže jednostavnost, a pritom je lagana i za održavanje. Širok izbor boja omogućuje vam da ju u potpunosti prilagodite svom prostoru.

Espirit: Elegance Green + Espirit Eucalipto

Zelena boja posljednjih se godina nalazi u samom vrhu najpoželjnijih nijansi pri dizajniranju kuhinje, a pritom prednost imaju nježne i zagasite nijanse. Među takvim kuhinjama nalazi se i ovaj model čija opuštajuća zelena nijansa uistinu odiše elegancijom, a u kombinaciji sa zlatnim ručkama postiže se elegantan izgled. Funkcionalnost, dizajn i kvaliteta pronašli su svoj sklad u ovoj kuhinji. Ona će se svidjeti ljubiteljima visokog sjaja, a savršenim rasporedom ladica, fronti i detalja možete maksimalno iskoristiti svaki centimetar prostora.

Espirit: Elixir White + Elegance Beige

Kada pomislite na eleganciju, kombinacija bež i bijele boje svojevrsni je must-have u uređenju interijera. U kuhinji je možete postići odabirom Espirit modela koji čine bijeli elementi u visokom sjaju ukomponirani s nježnim tonovima Elegance Beige nijanse fronti i ambijentalnom ugradbenom rasvjetom. Time se postiže romantičan, suptilan i naposljetku elegantan izgled kuhinje, a spoj suvremenog dizajna i klasičnih materijala, ponajprije radne ploče i zidne obloge, rezultirao je ugodnim i toplim prostorom. Dodatna prednost kuhinje su dva reda visećih elemenata, različitih po boji i dubini, kako biste bez problema dosegnuli namirnice i ostale kuhinjske potrepštine.

Espirit: Espirit Terra + Espirit Marble

Ako želite elegantnu, ali upečatljivu kuhinju, ovo je idealan model za vas. Premda su u dizajnu korištene suptilne nijanse, wow efekt postignut je kombinacijom fronti u zemljanoj boji, mat uzorka mramora i ručkica u boji suhog zlata. Kuhinja odiše otmjenošću, a otvoreni gornji počar dodatno ju obogaćuje i daje novu dimenziju. Linija kuhinja po mjeri Espirit može se pohvaliti širokim izborom fronti i dekora, tako da ovu kuhinju iz snova zaista možete prilagoditi svom prostoru.

Espirit: Elegance beige + Espirit Atakama

Svi koji u kuhinji provode dobar dio svog vremena, sanjaju o prostranoj kuhinji koja pruža veliki prostor za pohranu i organizaciju. Takav je i ovaj model Mimine kuhinje u kojem su iskombinirani razni elementi; od podiznih gornjih, visokih kolona za pohranu i donjih ladica pa sve do otvorenih poličara. Oni pružaju puno prostora za pohranu te su i kuhinjske aktivnosti ovim rasporedom olakšane. Svijetle boje i fronte u visokom sjaju dodatno otvaraju prostor te mu daju relaksirajući ambijent u kojem je užitak provoditi vrijeme.

Espirit: Elixir White

Bezvremenski spoj bijele kuhinje i mramornih detalja ovom je modelu dao neodoljivi šarm i profinjenost. Riječ je o kuhinji izrađenoj od visokokvalitetnog iverala u dekoru Elixir White, u visokom sjaju, koja sadrži radnu ploču s uzorkom mramora u kombinaciji s istom zidnom oblogom. Kao luksuzni detalj na kraju, tu su i ručkice u boji brušenog zlata koji zaokružuju cijelu priču i kuhinju pretvaraju u pravi raj za sve gastroljupce.

Espirit: Elixir White + Espirit Black XT

Nepisano je pravilo da se u malim prostorima izbjegavaju tamne boje jer će ga vizualno dodatno smanjiti, no to ne mora uvijek biti slučaj. Primjerice, kuhinja Desire u dekorima Elixir White i Espirit Black XT idealno je rješenje za mali prostor jer se kontrastnim odabirom bijelih fronti u visokom sjaju za donje elemente i mat crnih fronti za gornje elemente postiže kontrast koji vizualno otvara prostor i daje mu dinamiku. Klasična linijska forma kuhinje u samo 265 cm sadrži sve što je potrebno za pripremu jela i pohranu namirnica, a tu su i ugrađeni otvoreni poličari iznad gornjih elemenata u kojima možete istaknuti najljepše komade posuđa ili dekoracije.

Ovaj popis elegantnih kuhinja završavamo s korisnim savjetom Miminih stručnjaka koji će vam olakšati potencijalne nedoumice pri odabiru palete boja. Naime, prilikom definiranja palete, ovo su tri čimbenika koja trebate uzeti u obzir:

1. Veličina i oblik prostora
2. Izvori prirodne svjetlosti te pozicioniranje umjetne rasvjete
3. Osobni stil i afinitet prema bojama, te ostali namještaj, podne ili zidne obloge u prostoru.

Dodatne savjete potražite i inspiraciju potražite ovdje ili posjetite neki od Miminih salona namještaja kako biste odabrali kuhinju po svojoj mjeri i stvorili pravi osjećaj doma.

Promo članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.