Moj profil

Domaći ajvar od pečene paprike

Upoznajte sve čari kralja Podravkine smočnice, Podravkina ajvara od pečene paprike – svestranog namaza spravljenog prema tradicionalnoj recepturi – baš poput bakina.

Nakon što se udomaćio u Makedoniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini, i mi smo ga odmah zavoljeli pa su u vremenu naših prabaka i baka, krajem ljeta i početkom jeseni, ne samo kuhinje već i čitava stubišta i ulice mirisali po svježe pečenom ajvaru. Doista, zbog svojega profinjenog i neodoljivog okusa ajvar je vrlo brzo postao standardni stanovnik naših smočnica u kojima se ponosno crvenio u društvu tradicijskih zvijezda naše tradicionalne zimnice, kiselih krastavaca, paprike i zelenih rajčica.

Nasreću, zahvaljujući Podravki, za uživanje u okusima i svestranosti ajvara već podosta vremena ne moramo čekati njegovu sezonu niti imati sačuvan recept za nama najukusniji ajvar na svijetu, bakin.

Podravkin Domaći ajvar ukusan je baš kao i ajvar naših baka!

Za istinsko uživanje u svim čarima savršenog domaćeg ajvara pobrinula se Podravka koja je svoj asortiman povrtnih namaza od paprike i patlidžana obogatila dvama novim proizvodima, blagim Domaćim ajvarom od pečene paprike i ljutim Domaćim ajvarom od pečene paprike. A oni su, kao što to otkriva i njihov naziv, pravi kraljevi Podravkinih ajvara. Spremaju se prema tradicionalnoj recepturi (u kojoj su, sigurni smo, prste imale i naše bake!) na tradicionalan način, ne od kuhanih ili pirjanih, već od najkvalitetnijih pečenih crvenih paprika, koje ga tako čine i nadmoćno mirisnijim, ukusnijim i autentičnijim u odnosu na ostale slične proizvode.

Stoga ne čudi što je Podravkin Domaći ajvar od pečenih paprika već nakon prve žlice postao i naš omiljeni podizač raspoloženja, mood food, čiji nas okus vraća u dane sretnog djetinjstva u kojem se u bakinim i maminim kuhinjama sve vrtjelo oko nas i naših omiljenih zalogaja, među kojima je bila i šnita kruha izdašno namazana kremastim i finim domaćim uprženim ajvarom.

Podravkin domaći ajvar naš je  „povrtni kavijar“ – usuđujemo ga se tako prozvati!

Osim zbog njegova okusa i, naravno, svestranosti (naš je omiljeni namaz, umak, predjelo i primjerice prilog, ali i baza i dodatak u pripremi brojnih jela!), Podravkin Domaći ajvar nezaobilazan je u našoj prehrani jer je i hranjiv i zdrav. Priprema se bez konzervansa, aditiva i umjetnih boja, od isključivo prirodnih, svježih i kvalitetnih sastojaka. Blagi Domaći ajvar od pečenih paprika sastoji se od samo četiri sastojka: crvenih paprika, plavih patlidžana, suncokretova ulja i soli, a ljuti od pet sastojaka: crvenih paprika, plavih patlidžana, suncokretova ulja, soli i ljutih feferona.

Zahvaljujući svojim biranim svježim i vrhunski kvalitetnim sastojcima, Podravkin ajvar bogat je hranjivim tvarima, vitaminima, mineralima i antioksidansima koji pozitivno djeluju na naš organizam i podižu naš imunitet te nas štite od razornog djelovanja slobodnih radikala, čuvajući nas tako, među ostalim, i od zloćudnih bolesti.

Moramo se pohvaliti i kako Podravkin Ajvar od pečenih paprika-ljuti obiluje sastojcima koji su nužni za nesmetano i zdravo funkcioniranje našeg organizma, pa tako primjerice 100 g Podravkina Ajvara od pečenih paprika zadovoljava našu dnevnu potrebu za vitaminom C. Dodajmo tomu još i činjenicu da se betakaroten i vitamini B-skupine, među ostalim, brinu za zdravlje naše kože i očiju te nas posebno ljeti štite od štetnog sunčeva zračenja. Ukusni, hranjivi i originalni, domaći ajvari od pečenih paprika upravo zbog svega navedenog trebaju tijekom cijele godine imati svoje mjesto na našim jelovnicima, stolovima i najvažnije – nepcima.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.