Moj profil

Dječji doprinos Majčinu danu!

Sigurno ste mami već pripremili prigodnu pjesmicu, naslikali crtež ili osmislili "majčinodansku" čestitku. Predlažemo da poklonu pridodate kuharsko majstorsko djelo i mamu iznenadite čarolijama kakve ona vama priređuje svakoga dana.

Mame svakodnevno zavrjeđuju sitne darove i znakove pažnje. No, Majčin dan prilika je da im priredimo i poneko "izvanserijsko" iznenađenje.

Ova simbolična pletenica bit će pravi i sasvim dovoljan način da mami zahvalite što svakodnevno skrbi o vama. Da, da, ovo se tiče i očeva.

Bez straha, Coolinarika će u vašem kulinarskom pothvatu cijelo vrijeme biti uz vas, a računamo i na pomoć očeva. Prvobitna je ideja bila da mame na cijeli dan zamijenite u kuhinji, ali za najmlađu dječicu i zaposlene očeve to bi bilo prezahtjevno (kako samo zaposlenim mamama to uspijeva!?).

Stoga će ova simbolična pletenica (nisu li i mamin i dječji život do te mjere isprepleteni da se često ne zna gdje je kraj a gdje početak jednoga i drugoga?) biti pravi i sasvim dovoljan način da joj zahvalite što svakodnevno skrbi o vama. Da, da, ovo se tiče i očeva.

Sve namirnice sigurno već imate u kući, potrebna je još samo dobra volja i nešto malo vremena. Pripremite potrebno i potrudite se da ovaj Majčin dan bude nezaboravan. A dodatni bonus-bod dobit ćete ukoliko za sobom pospremite kuhinju.

Poklon za mamu

Za izradu tijesta potrebna vam je jednaka količina glatkog brašna i sitne soli. S malo vode zamijesite čvrsto tijesto.

Od manjeg dijela tijesta načinite dulji valjak.

Zatim ga postavite u oblik slova U i preklapajte krajeve jedan preko drugoga tako da dobijete pletenicu.

Krajeve pletenice navlažite vodom i pritisnite. Od tijesta napravite ukrasne listiće i kuglice te im u sredini napravite rupice čačkalicom. Načinite i jabuku, a za izradu peteljke upotrijebite klinčić. Pomoću kista i vode navlažite krajeve pletenice kako biste lakše po želji postavili i zalijepili ukrase od tijesta.

Prije bojenja tijesto stavite nekoliko sati sušiti na toplo mjesto ili u pećnicu na 50°C. Prvo vodenim bojicama ili temperama obojite ukrase, a zatim cijelu površinu pletenice. Obojene ukrase možete lakirati bezbojnim lakom.

Ovisno o uzrastu, djeca mogu kao poklon mami izraditi jednostavnije ukrase ili veliko srce ukrašeno cvjetićima uz koje mogu napisati prigodnu lijepu poruku.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.