Moj profil
Cool chefica mjeseca listopada - balerinarokoko
Cool chefica mjeseca listopada - balerinarokoko

Cool chefica mjeseca listopada - balerinarokoko

Tortama udahnjuje život i pretvara ih u stvarnost, a pod njezinim prstima one  pričaju životne priče osoba kojima su namijenjene.

Doplesala je na naše stranice prije devet godina i ostavila šećerni trag svakim svojim baletnim pokretom. Ovo bi se predstavljanje Cool chefice mjeseca listopada moglo zvati priča o cuker frajli ili priča o savršenom ukrašavanju torti, koje pretvara u stvarnost i pod njezinim prstima one progovaraju i pričaju životne priče osoba kojima su namijenjene. Veselimo se, jer vjerujemo da ćemo uskoro proslaviti desetljeće druženja s balerinomrokoko i znamo da će ona to obilježiti na sebi svojstven sladak način. Družeći se sve ove godine, doznali smo da je svestrana, radoznala, maštovita i kreativna, ali svoju kreativnost nije usmjerila samo na kulinarsku stranu. Toliko različitih interesa i toliko različitih talenata, rijetko je baš utjelovljeno na jednom mjestu, kao kod naše Cool chefice balerinarokoko.

Interesi šetaju od decoupaga, šivanja, brige o cvjetnjaku i povrtnjaku pa nije ni neobično da od tolike kreativnosti nastane i izložbeni prostor. No, ono što najviše voli je izazvati osjećaje pomoću fondanta :)

A nas je u nekom trenutku ostavila bez teksta, ali ne i bez nota, jer sve što je okružuje i sve što vidi, ona može pretvoriti u tortu. Bez obzira je li riječ o omiljenoj teenagerskoj seriji, kuhinjskom loncu, muškim cipelama ili Ružinom štandu s povrćem.

Njezine su torte personalizirane pa svaka može ispričati posebnu priču na jednom univerzalnom jeziku slastica, o osobi kojoj je namijenjena, baš poput plave policijske torte, boksačke, doktorske, tatine rođendanske torte one posebno karirane za odlazak u mirovinu ili pak za Milana :) ili Petru.

Torta za mamu otkriva nam mamine hobije, torta za radioamatera posebna je u svakom pogledu, a sve pohvale i pozitivni komentari otkrivaju da balerinarokoko zna dobro što radi s fondantom. Unatoč svim slatkim kreacijama, koje u posljednjih pet i pol godina samo rastu i nadmašuju jedna drugu, kaže kako pohvale njezinih ukućana ipak nekako najviše idu prema bureku s mesom.

Na obiteljskom stolu također su česta variva kao i jela vezana uz samoborski kraj, a kako dolazi iz Samobora, poznatog po fašničkoj proslavi i kremšnitama, među njezinim se receptima naravno ističu i nezaobilazne samoborske kremšnite.

U sezoni kolača od kestena, koji su nekako najaktualniji u jesensko doba, ova Cool chefica kaže da ih voli, iako ne baš toliko koliko njezin mlađi brat, ali zato ćemo mi među prvima stati u red za kesten kocke! Za ovu nam je jesen ponudila bundevasto rješenje u narančastom, ovisno o tome je li nam danas pao šećer ili nam treba podići malo soli u organizmu :)

Želimo li balerinurokoko pobliže upoznati kroz slatku prizmu čokoladnih, voćnih i kremastih zalogaja, pronaći ćemo njene sklonosti objedinjene u coolerici The best of coolka. Osim sklonosti slatkome, znamo da najviše voli svoju obitelj, a negdje iza njih, ali ipak visoko na ljestvici i možda ne baš tim redom su kuhanje, pravljenje slastica, naočale, naušnice, zasluženi odmor i crvena boja :)  Uz čestitke na tituli, želimo da uživa u svemu što voli, baš kao što je i sama poželjela za svoj rođendan.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.