Moj profil
Cool chef mjeseca veljače – nenasr
Cool chef mjeseca veljače – nenasr

Cool chef mjeseca veljače – nenasr

12.3.2018.coolinarika

Priprema li naša Cool chefica slano ili slatko, znamo da će biti slasno, a susjedi se opet pitaju što tako dobro miriši iz njezine kuhinje.

Nismo praznovjerni, ali kao da nam se uz Cool Cheficu za veljaču nekako misteriozno veže broj 2. Rođena je 22. dana u svibnju pa nam se pridružila 22. u srpnju pa je u 2. mjesecu postala cool chefica :) Simbolika broja dva kaže da krije težnju harmoniji i skladu pa njezino eksperimentiranje zapravo ne bismo mogli nazvati eksperimentiranjem, jer znamo da koje god sastojke odluči kombinirati, ona će izvesti još jedan skladan kulinarski uspjeh.


Posebno nas se dojmilo što u svojim receptima nastoji iskoristiti namirnice koje joj se zateknu u ostavi, frižideru ili kuhinji. Baš od tih ostataka nastane još jedan recept, kojega podijeli s nama i oduševi nas svojom objavom. Ostane li koja jabuka, nenasr zna kako će od nje nastati Bakin kolač, ostane li pak bundeve, ne brinemo nimalo, jer već znamo da će završiti kao delicija.

Nedostaje li možda kojeg sastojka, naša će se Cool Chefica savršeno snaći i stvoriti novu kreaciju pa čak i dobiti epitet kulinarske umjetnice.

Način na koji nam donosi recepte, objašnjava postupak i prezentira jelo, čini se jednostavan, čak i kad je riječ o složenoj musaki i naprosto mami da se i sami u svemu okušamo. Naučila nas je da kada steknemo dovoljno iskustva u kuhinji, možemo razraditi, obogatiti i kreirati vlastitu ideju.

Pohani luk u Uredništvo je donio nesuglasice, jer još uvijek smo podijeljene u mišljenju je li riječ o jako jednostavnom ili iznimno kompliciranom postupku. Rado vidimo i obiteljske recepte naših korisnica, kao i one što nas okusima i mirisima vraćaju u djetinjstvo.

Osim što je vrijedna i kreativna u kuhinji, nenasr oduševila nas je svojim predstavljanjem jela, a kad je posluženo na pladnju kojega je uz puno mašte i truda sama izradila, ostajemo bez riječi. Uz svakodnevnu brigu o obitelji, budući da je supruga i majka dvoje prekrasne djece, decoupage, šivanje i izrada ukrasa, također su hobiji u kojima uživa i stvara unikatne predmete. I mi isto dajemo prednost poklonima u koje je utkan trud prijateljskih ruku, pred onima izabranima na polici trgovine.

A znamo da s vremena na vrijeme nenasr voli i udicu bacit :) Osim na fotografijama, njezine radove možemo vidjeti na sajmovima koje posjećuje u slobodno vrijeme. Uz to, voli šetnje i izlete s obitelji, a obale Dunava za to su baš stvorene i tako blizu, jer živi u Bačkoj Palanci. Kroz fotografije smo upoznali njezinu obitelj, Dunav u sva godišnja doba, prekrasna vojvođanska ljeta i zime… Nađemo li se u Vojvodini, svakako bismo voljeli da nas nenasr provede okolicom i nadamo se na ćemo završiti na toliko hvaljenom sladoledu u Odžaku.

Među tortama koje radi za svoje ukućan, zahvaljujemo i na receptu za tortu u povodu pet godina našeg druženja na Coolki ;) Razveselila nas je ova gesta, ali još više od toga spoznaja da smo mjesto na kojem se uči, razmjenjuju recepti i stječu prijateljstva, jer kao što Henry David Thoreau kaže - Ništa zemlju ne čini tako prostranom kao prijatelji u daljini; oni stvaraju geografske širine i geografske dužine.

A ne možemo da ne zahvalimo njezinim cool sekama verici83 i anrijani, koja je našu Cool cheficu uvela u svijet recepata na Coolinarici. Želimo vam dobar provod za proslavu ove titule i veselimo se novim kreacijama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.