Moj profil
Cool chef mjeseca srpnja - MersihaO
Cool chef mjeseca srpnja - MersihaO

Cool chef mjeseca srpnja - MersihaO

25.8.2016.coolinarika

Svoje slastice rola ili kocka, lijepim slikama puni svoju galeriju i našu maštu, a zadovoljna nepca njezini su najveći kulinarski uspjesi.

Njezin životni moto je da čovjek uči dok je živ, i život je jedan, a njezin rad i pohvale njezinih mušterija koje su zadovoljne ne samo okusom, već i izgledom njenih torti i kolača - njezini su najveći kulinarski uspjesi. U tu skupinu svakako spadaju i njezine najmilije mušterije, njezina dječica i suprug koji počiste tanjure za svime što ona spremi.


MersihaO
je majka četvero divne dječice, tri sina i kćerke, nastavnica engleskog jezika i vlasnica "home bakery" tj. male kućne slastičarnice zajedno sa svojim dragim. Rođena u Zagrebu, djetinjstvo i školu završila je u Travniku, a novi život započela je u SAD-u gdje i danas žive. O svojoj domovini priča s nostalgijom i uvijek joj je drago da ovdje može takve osjećaje podijeliti. Suprug je također profesionalni kuhar tako da najviše vremena provode s djecom i u kuhinji.


Najviše voli pripremati slatka jela i dekorirati torte što je naučila sama. No voli kuhati tradicionalna jela iz slane i slatke. Kruh, peciva, pite, baklava, tulumbe - sve što je obožavala odmalena. Razvijati pite i pripremati ovakva stara tradicionalna jela naučila ju je majka. Ali isto tako voli isprobavati jela i deserte koje nikad nije pripremala, a potječu s raznih strana svijeta. Omiljeni su joj French macarons, a njih kao i ostalo naučila je iskustvom, a i dalje uči.


Uvodi u njezine recepte prave su male riznice znanja i zanimljivih opaski. Naročito kad se priprema neko krušno tijesto. Kaže ona da je pravljenje kruha ustvari prava umjetnost  kao i sve drugo što se radi s ljubavlju.

Svakako probajte:


Svoje slastice ili rola ili kocka, a od fotografija nam priprema prave raskošne galerije fotki od kojih smo odmah gladni. U proljeće ove godine proslavila je svoj 3. rođendan s nama. Za to vrijeme stekla je mnogo novih prijatelja i naučila mnogo toga novoga što nije znala. Coolka je postala njezin novi Facebook gdje je svojim prijateljima uvijek zahvalna za lijepo druženje.

A mi smo zahvalni za njezin trud i vrijeme koje uz sve ostale obaveze vrijedno ulaže i obogaćuje našu Coolku. Sve čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.