Moj profil
Cool chef mjeseca siječnja - MontenegroGirl
Cool chef mjeseca siječnja - MontenegroGirl

Cool chef mjeseca siječnja - MontenegroGirl

12.2.2018.coolinarika

Uživa u pripremanju hrane, jer je opušta baš kao i bilo koji drugi hobi, a kuhinja je samo njezino carstvo okusa i čula.

Na cool tronu za početak ove godine nalazi se naša, definitivno najveća ljubiteljica cheesecakea ikaaaad. Još je veća koincidencija da je upravo u trenutku kada je Uredništvo gledalo mnoštvo „cheese“ recepata, tada buduće Cool chefice, na vrata Uredništva dostavljen cheesecake, ne znamo je li boljeg okusa ili izgleda - kao poklon iznenađenja. True story!

Je li u pitanju koincidencija ili prst sudbine, Uredništvo se još nije usuglasilo, ali suglasni smo da definitivno imamo Cheesecake cool cheficu, a među svim kombinacijama, našla se jedna koja nam je zapela za nepce. Naime, ljubav cheesecakea i browniesa rezultirala je okusom kojega će cijeniti svi koji vole okusne izazove.

shimmer fallback
shimmer fallback

Njezine recepte između ostalog volimo jer je pronašla način i razlog zašto doručkovati kekse - jednostavno, među sastojcima su i zobene pahuljice. Dovoljan razlog :)

shimmer fallback
shimmer fallback

Inače, MontenegroGirl svoje nam recepte, komentare i fotografije šalje iz Njemačke, još od 2008. godine, otkada je naša aktivna korisnica. Ono što smo primijetili iz njezinih recepata je da osim što voli eksperimentirati, voli i različite egzotične kombinacije. Isprobanim receptima dodat će svoj „touch“ i dobiti nešto isprobano, a ipak novo, naravno uz dodatak nezaobilazne salate u gotovo svakom obroku.


shimmer fallback
shimmer fallback

Kod nje nam se svidjela konstatacija kako postoje kolači koje radimo jednom, kolači koje radimo više puta... i oni  koje obavezno moramo probati, a ovo je jedan od tih.

Sama kaže da uživa u pripremanju hrane, jer je opušta baš kao i bilo koji drugi hobi. Idealno vrijeme za taj hobi je dok Hanna, Danio i suprug spavaju, a kuhinja je samo njezino carstvo okusa i čula.

shimmer fallback
shimmer fallbackOsim što ručkovima, desertima pa i eksperimentima, uveseljava obitelj, kolege na poslu upravo su zato najsretniji ponedjeljkom, jer hrane od vikenda uvijek ostane za sretan početak radnog tjedna. Znamo i sami koliko ponedjeljak zna biti težak, a ponekad i depresivan sam po sebi, ali MontenegroGirl sa svojim kulinarskim delicijama doprinosi pozitivnoj radnoj atmosferi... Pa kako i ne bi, jer najbolje da se uvjerite sami, što se sve krije među njezinim receptima... Osim cheesecakea, neka od omiljenih jela su punjene palačinke, riblji, teleći i pileći filei, povrtne juhe, složenci, salate.

shimmer fallback
shimmer fallback


Jela orijentalnih kuhinja također su zastupljena na obiteljskom stolu pa u njezinoj zbirci možemo pronaći primjerice indijsku piletinu ili pak rižu na afganistanski način. Kada je o tortama riječ, nakon što je odlučila prihvatiti „fondan izazov“ i zaključila da oduševljava, ali traži puno spretnosti, dokazala se u jednoj u nizu rođendanskih torti.

Iako ljubiteljica „brzih kolača“, uvjerila nas je kako se odlično snalazi i u kompliciranim stvarima, a njezin savjet i mišljenje uvijek rado pročitamo.

Kako je od ranije poznato da opako grizemo na baklave ;), ne možemo zaobići njezin obiteljski recept.

shimmer fallback

Inače, kada govorimo o siječanjskoj Cool chefici, moramo istaknuti da ima i drugih hobija u kojima uživa, poput čitanja, kao i talenata gdje njezina kreativnost dolazi do izražaja, poput pletenja. Iako dugo već živi u Njemačkoj, a svoj Jadran ne nosi u očima, s ponosom ga svih ovih godina nosi u svojoj duši... Čestitamo na tituli i zahvalni smo na svakom receptu, savjetu, komentaru i fotografiji koje je podijelila s nama!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.